Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Stropite cu benzină și incendiate, alte patru mașini românești distruse la Roma

incendio-auto-via-bulzi-4Din nou mașini cu numere românești incendiate la Roma, în cartierul Borghesiana, unde locuiesc foarte mulți români. Potrivit Romatoday.it, care publică și fotografii ale mașinilor arse, focul a izbucnit în noaptea dintre 26 și 27 august pe via Bulzi, la distanță de șase luni de un alt incendiu similar a altor cinci automobile (tot cu numere românești) distruse pe apropiata via San Fili.

Alerta a fost dată la 115 și 112 în jurul orei 3.00 în noaptea dintre 26 și 27 august. Sosiți pe via Bulzi pompierii au găsit patru mașini în flăcări: un BMW, un Golf, un Rav 4 și un Ford Escort, toate cu numere românești. Incendiul a fost stins și la fața locului s-au prezentat carabinierii de la unitatea din Tor Bella Monaca.
Sunt în curs cercetări pentru a se stabili cauzele incendiului care a distrus cele patru mașini. Nimeni nu a fost rănit. Pe moment investigatorii nu exclud nicio ipoteză.
Există indicii care sugerează că incendierea a fost intenționată. Carabinierii de la unitatea din Frascati efectuează anchetele.
În urmă cu 6 luni, în două reprize, 28 februarie și 7 martie, în aceeași zonă au fost incendiate 9 maşini cu număr românesc, toate cu număr de Satu Mare.
Metoda de incendiere a fost aceeaşi atunci, ca și acum: capota stropită cu lichid inflamabil şi apoi aprinsă, pentru ca incendiul să pară consecinţa unui scurt circuit de la motor.
Atunci poliția a deschis o anchetă, dar până acum nu a fost dat vreun răspuns. Oamenilor li s-a spus că maşinile au luat foc singure. La faţa locului a făcut o vizită şi deputatul de diaspora Aurelian Mihai, iar MAE a anunțat atunci că urmărește cu atenție situația.
Sursa: Gazeta Romanească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.