Toxiinfecţie alimentară la Brâncoveanu. 10 copii au ajuns la Urgenţe

17 septembrie 2015 | 9 comentarii

spital urgenteZece copii de la Şcoala Generală Constantin Brâncoveanu din municipiul Satu Mare şi o învăţătoare au ajuns în această după-amiază la Spitalul Judeţean după ce au mâncat macaroane cu brânză de la o firmă de catering.

Managerul Spitalului Judeţean, Marcela Papici, a declarat că trei dintre copii au ajuns la spital prin medicii de familie iar restul s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe. Aceştia au primit perfuzii, suferind o uşoară toxiinfecţie. Aveau greţuri, vărsături şi frisoane. Pacienţii nu vor rămâne internaţi.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dan Cojoc, a afirmat că aceştia au mâncat macaroane cu brânză la unitatea şcolară în regim after school. S-a constituit o echipă mixtă împreună cu reprezentanţii DSVSA care au efectual un control la firma care a furnizat mâncarea, Green House, de unde s-au şi ridicat probe care au fost trimise la laborator pentru analize.

Dan Cojoc a precizat că în primă fază a fost suspendată activitatea firmei, care a primit şi o amendă de 10.000 de lei.

Verificările la societate vor continua.

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (9)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Nemeth spune:

  Dsvsa asta ar trebui sa faca in multe alte locuri… Nu ca sa astepte sa ajunga copii la spital… De multe ori inchid ei ochii….

 2. Master Chef spune:

  Sunt convins ca nu e de la mancare. Ar fi fost infestati toti clientii si o parte din personalul restaurantului. Nu doar o clasa. O fi macaroanele singurul produs consumat in comun in ziua aceea?

  • manuela spune:

   master chef e vorba de mai multi copii clasele 1-3 !!!!ma bucur pt suspendarea activitatii si ptr amenda !!! sa le fie rusine!!!! o singura data m-am ratacit si eu acolo !!! din gresala dar am regretat!!! mizerabili !!!

   • muki spune:

    Pai da, numai ca amenzile se dau dupa ancheta nu asa la direct fara rezultatele anchetei. Rezultatele analizelor pentru produse prelevate nu aveau cum sa le cunoasca pe loc.

   • Master Chef spune:

    Ok, sunt de acord ca e nasol fiind vorba de copii. Dar daca o luam logic, cate alte persoane au ajuns la spital in afara copiilor? Sau producatorul de branza a vandut exclusiv restaurantului respectiv? Da, faptul ca nu a cumparat de la producator autorizat e foarte grav, dar eu am dubii ca e de la branza (asta daca era proaspata). Iar faptul ca un cadru didactic e mai sensibil decat ceilalti copii care au consumat, ridica din nou semne de intrebare. Sa lasam ancheta sa decurga si sa-i vedem rezultatul. pana atunci putem doar specula.

 3. dan spune:

  Orasul lui Papura Voda! Ar trebui sa fie tras la raspundere si Inspectoratul Scolar care e complice la aceste activitati ilegale periculoase! In primul rand e vorba despre o activitate a scolii NEAUTORIZATA! cu alte cuvinte e ciubucul cadrelor didactice care isi rotunjesc veniturile si nici nu sunt fiscalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest