Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

26 de școli din Satu Mare încep programul ”After School” de luni, 12 octombrie

Calin DurlaVeste bună pentru părinții elevilor sătmăreni care frecventează programul After School. Peste 20 de școli din județul Satu Mare au primit aviz favorabil de la Inspectoratul Școlar, iar de luni, 12 octombrie 2015, vor derula programul After school. Anunțul a fost făcut astăzi de către inspectorul general al ISJ Satu Mare, Călin Durla în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit inspectorului, doar o singură unitate școlară din Satu Mare a depus la termen, în luna martie, pentru anul școlar 2015-2016, dosarul de avizare și aprobare al acestui program ”After Scool” iar pentru restul școlilor care au dorit să ofere acest program, Călin Durla, a declarat că Ministerul Educației a acceptat o derogare, conform căreia, directorii școlilor au avut termen de două săptămâni, până în data de 1 octombrie ca să depună actele necesare avizării. În total 26 de unități școlare dintre care 13 școli din municipiul iar restul din județ au depus dosarele și au fost avizate pe partea educațională.

După ce am avut o discuție cu directorii de școli care doresc să ofere acest program și majoritatea părinților din diverse nevoi, am acceptat și Ministerul Educației ne-a acceptat o derogare. În speță am dat un termen de 1 octombrie 2015 pentru toți cei care doresc să ofere acest program. Vreau să vă spun că au fost depuse 26 de dosare de la 26 de unități de învățământ din județul Satu Mare. În regim de urgență, ca să satisfacem nevoile părinților, aceste dosare au fost verificate de către o comisie stabilită de Inspectoratul Școlar și tot în regim de urgență, luni am avut ședință de Consiliu de Administrație și au fost avizate toate cele 26 de proiecte. În acest moment, unitățile de învățământ au avizate proiectele și pot să-și deruleze din punct de vedere al nostru, educațional, acest proiect”, a afirmat Călin Durla.

În ceea ce privește servirea mesei de prânz pentru copiii care sunt înscriși în programul After Scool, inspectorul a ținut să precizeze că s-a discutat doar strict despre partea educațională.

Noi am vorbit doar despre partea educațională a acestui proiect, nu ne pricepem, nu avem tangențe, acolo vor intra alte autorități. Dosarele au fost avizate doar pentru partea educațională”, a spus Călin Durla

Școlile care au primit avizul de funcționare a programului After Scool sunt următoarele:

1. Şcoala Gimnazială „Bălcescu — Petofi” Satu Mare

2. Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare

3. Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Satu Mare

4. Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare

5. Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare

6. Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare

7. Şcoala Gimnazială Nr. 10. Satu Mare

8. Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc” Satu Mare

9. Liceul de Arte „Aurel Popp- Satu Mare

10. Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare

11. Liceul Reformat Satu Mare

12. Liceul Teologic Ortodox „N. Steinhardt” Satu Mare

13. Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare

14. Liceul Teologic Romano-Catolic Calasantius” Carei

15. Şcoala Gimnazială Nr. 1. Carei

16. Şcoala Gimnazială Nr. 3. Carei

17. Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei

 18. Şcoala Gimnazială „Fenyi Istvan” Căpleni

19. Şcoala Gimnazială Foieni

20. Şcoala Gimnazială ,Gheorghe Bulgăr” Sanislău

21. Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Medieşu Aurit

22. Şcoala Gimnazială Dorolţ

23. Şcoala Gimnazială „Bem Jozsef’ Cărăşeu

24. Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” Livada

25. Şcoala Gimnazială Pişcolt

26. Şcoala Gimnazială Viile Satu Mare

4 comentarii

  1. elena Răspunde

    Si dintre profesorii care au acasa after scool, cati s-au autorizat si platesc impozit pentru veniturile obtinute din aceste mici invarteli personale?

  2. An preelectoral Răspunde

    In an prelectoral atatea prbleme create pentru parinti si copii! Numai in judetul Satu Mare se poate intampla! Abordarile astea duc la voturi mai putine la PSD! Ca doar stim ca e sustinut de partidul de guvernare PSD. Unde e primarul nostru domnul Coica in schema asta? Chiar nu il intereseaza deloc? Soarta copiilor ai a parintilor!

  3. Bratianu Răspunde

    un rahat cu motz

  4. "O mama" Răspunde

    Sa va fie rusine d-le Inspector.
    Programul after school functional pana la “fatala problema” avea un cost rezonabil. Noi parintii aveam obligatia de a achita masa servita si profesorul care isi sacrifica din timp sa ramana cu copii, doar pentru ziua in care beneficia de aceste lucruri. Acum a trebuit sa introducem o birocratie excedentara, bineinteles doar in vederea protejarii intereselor copiilor si parintilor, care automat implica si marirea costului serviciilor, fara masa,cu 50% si respectiv obligativitatea de a achita, indiferent daca participi sau nu, la programul after school 5 zile pe saptamana Eu sunt o mama nestiutoare care nu inteleg cum suntem noi protejati de o problema “tip brancoveanu” prin acest mare “tam tam nisam” de autorizare a programelor after school si plata taxelor catre “edusal”!. Ati putea sa-mi explicati? Sau poate ati putea sa-mi indicati ce sa fac cu copilul meu in timp ce eu lucrez pentru a ne castiga o existenta decenta. Da stiu ca acum multi vor veni cu ideea “cheia la gat”. Va rog sa ma credeti ca imi invat copii sa se descurce singuri, sa fie indepenedenti dar am constientizat ca eficienta mea in ai educa dupa 10-12 ore de servici nu este la fel de facil ca al unui dascal care a ales aceasta profesie. In concluzie RUSINE sa va fie celor care in loc sa tineti pasul cu progresul incercati din rasputeri sa bateti pasul pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.