Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Acțiune de informare antidrog la S.C Mondiala S.A

20151023_153105Azi, 23 octombrie 2015, de la ora 15, s-a desfasurat prima actiune de informare si constientizare a parintilor, in cadrul campaniei, „Parteneriat pentru protectia copilului tau”.

Campania are ca scop cresterea nivelului de informare si constientizare a parintilor care lucreaza din judetul Satu Mare cu privire la factorii de risc asociati consumului de droguri in randul copiilor/tinerilor si masurile de protectie ce trebuie inteprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum si se desfasoara in perioada octombrie-decembrie 2015.

Prima actiune a vizat informarea parintilor care lucreaza la S.C. Mondiala S.A., si s-a desfasurat in proximitatea portilor de acces/iesire din firma, la terminarea programului de lucru al angajatilor.

Cei 6 tinerii voluntarii antidrog (elevi de liceu), alaturi de specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare, au impartit parintilor materiale informative (flyere, pliante) si au realizat sondaje de opinie cu privire la informatiile pe care parintii le au cu privire la fenomenul consumului de droguri.

Prin sondajul de opinie am dorit sa aflam ce  cunostinte si atitudini au parintii vis-a-vis de consumul de droguri. Parintii au raspuns la urmatoarele intrebari:

– Aţi vorbit vreodată cu copilul dv. despre consumul de droguri?

– Ştiţi care sunt semnele consumului de droguri?

– Ce aţi face dacă copilul dv. ar consuma droguri?

– La cine aţi apela în cazul în care aţi avea o problemă  legată de consumul de droguri în familie?

– Ati auzit de existenţa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare?

Prin acesta prima actiune realizata in cadrul campaniei „Parteneriat pentru protectia copilului tau” am reusit sa informam peste 300 de parinti.

Pentru ca ne dorim ca informatiile sa ajunga la mai multi parinti, am solicitat sprijinul d-nei Mia Bijan – lider sindical Modiala pentru a posta, in interiorul firmei, afisele realizate, in scopul informarii angajatilor cu privire la posibilitatile de tratament a persoanelor care se confrunta cu probleme legate de consumul de droguri in familie.

Sursa: C.P.E.C.A. SATU MARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.