Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Acțiunea caritabilă ”Un milion de stele” a adunat sute de sătmăreni (Foto)

Un milion de stele, Organizatia Caritas (18)Sute de sătmăreni s-au adunat în această seară în pasajul Corneliu Coposu și au aprins candele în semn de solidaritate pentru persoanele nevoiașe, în cadrul evenimentului caritabil ”Un milion de stele”, organizat de Caritas Satu Mare.

La această acțiune de solidaritate s-a alăturat episcopul romano-catolic, Schonberger Eugen, și oficialități sătmărene, care rând pe rând au aprins câte o candelă pentru cei nevoiași.

Anul acesta Organizația Caritas Satu Mare a pregătit 600 de candele, care încă de la începutul acțiunii au fost achiziționate de sătmăreni, oferind în schimbul lor mici donații în bani, pentru a ajuta la îmbunătățirea serviciilor sociale și a condițiilor de viață a persoanelor nevoiașe din Satu Mare.

De asemenea, tot pentru a-i sprijini pe cei nevoiași, membrii organizației au prezentat petiția inițiată de Confederația Caritas România pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% bugetul pentru servicii sociale.

Acțiunea caritabilă ”Un million de stele” se desfășoară în 54 de localități din țară. La Satu Mare s-a organizat și la Carei. Suma de bani care se va strânge din donațiile sătmărenilor va fi folosită pentru îmbunătățirea serviciilor sociale a tuturor beneficiarilor Organizației Caritas Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.