Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Autoritățile sătmărene se pregătesc pentru iarnă. Prefectul cere vigilență din partea șefilor de instituții

sedinta CSJU (1)Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi în şedinţă extraordinară pe şefii de instituţii care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a-i informa cu privire la măsurile actualizate în ceea ce privește asigurarea condițiilor de desfășurare a activităților la nivelul unităților administrativ teritoriale în sezonul de iarnă 2015-2016, ordonate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

După prezentarea măsurilor de către vicepreședintelui CJSU, inspectorul șef al ISU Someș Satu Mare, Dan Gheorghe, prefectul le-a cerut șefilor de instituții să își actualizeze datele și să fie vigilenți.

Vă rog actualizați-vă datele și luați legătura cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență. Vedeți că întotdeauna ne prinde iarna nepregătiți iar eu nu aș vrea să se întâmple acest lucru în județul nostru. Din acest punct de vedere, vă rog să fiți cât mai vigilenți cu toate informațiile în așa fel încât, atunci când va fi cazul să putem să acționăm în cele mai bune condiții. Iarna asta trebuie să o trecem cu bine, indiferent cum va fi de grea iar cetățenii să nu sufere din acest punct de vedere”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

Mai mult, acesta a afirmat că a discutat și cu reprezentanții Secției Satu Mare a Companiei Naționale de Drumuri în privința pregătirii utilajelor de deszăpezire și a stocurilor de materiale antiderapante necesare în caz de urgență. Din informațiile primite în cadrul ședinței, stocul de materiale antiderapante va fi asigurat doar la sfârșitul acestei luni.

Tot astăzi, în cadrul ședinței s-a adoptat o hotărâre cu privire la înființarea unor baze operaționale dotate cu echipamente necesare pentru situații de urgență. Fiind vorba de înființarea unei baze operațională cu locația în zona Livada, pentru risc seismic la construcția hidrotehnică a Barajului de la Călinești Oaș și o locație de rezervă în zona Mujdeni iar în municipiul Carei, pentru riscul de cutremur, o locație de bază în fosta unitate de infanterie de pe strada Căplenilor și cea de rezervă, în afara localității Petrești.   

 

4 comentarii

  1. adela Răspunde

    Lingau comunisto bolsevic.

    • gigi Răspunde

      Ce as da sa ramai pe oareunde inzapezita in iarna asta pe un drum si atunci sa te gandesti tot la “comunisti” mi ar placea!

  2. cili Răspunde

    Iarna trecuta a ninis 3 ore si s au platiti miliarde pt dezapezire asa ca taca va gura de hoti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.