Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Bune practici GAL Zona Sătmarului: Film de informare (VIDEO)

Termenul LEADER este folosit pentru a descrie o abordare locală specifică zonei rurale, provenind de la acronimul expresiei în franceză ,,Liaison Entre Actions de Développement de I’Economie Rurale”, introdus la începutul anilor ’90 de către Comisia Europeană ca o abordare experimentală pentru dezvoltare rurală. Însă, metodologia LEADER a avut atât de mult succes încât în prezent nu se mai folosește acronimul, ci LEADER a devenit un nume propriu utilizat în dezvoltare rurală în Uniunea Europeană.

Dezvoltarea teritoriului Zona Sătmarului prin Programul LEADER a fost programată și coordonată de actori locali care au reprezentat factorul decizional și au purtat responsabilitatea evoluției în timp a teritoriului delimitat, în care acționează.

Grupul de Acţiune Locală Zona Sătmarului reunește 56 de membrii din care 11 sunt Unități administrativ – teritoriale, 29 sunt parteneri privați (reprezentanți ai unor societăți comerciale, întreprinderi individuale,  persoane fizice autorizate și societăți cooperative), iar 16 membri reprezintă sectorul civil (ONG-uri, asociații sportive, unități de cult).

GAL  Zona Sătmarului este situat în partea centrală a judeţului Satu Mare. Pe teritoriul GAL-ulului există două puncte de trecere a frontierei cu Ungaria: Petea-Csengersima şi respectiv Peleş-Zajta.

Teritoriul este bine delimitat şi uşor de identificat: este vorba de localităţile ce se întind în imediata vecinătate a Municipiului Satu Mare, astfel are în componenţă comuneleViile Satu Mare, Odoreu, Păuleşti, Vetiş, Botiz, Micula, Lazuri, Socond, Dorolţ, oraşul Livada şi o localitate din județul Maramureș, Bicaz.

Numărul de locuitori cuprinși în teritoriul GAL Zona Sătmarului este de 45387 iar Densitatea populației teritoriului este de 71,56 loc/km2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.