Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Conducerea PSD a prezentat la Negreşti Oaş noul Cod de conduită

dragnea negresti oas comitet executiv psd (23)Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit astăzi la Negreşti Oaş, liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, prezentându-le colegilor săi prima variantă a Codului de conduită prin care persoanele condamnate penal pot fi sancţionate inclusiv cu excluderea din partid.
Totodată, în judeţ au ajuns şi zece miniştri: Eugen Teodorovici – ministrul Finanţelor, Mihai Tudose – ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Nicolae Bănicioiu – ministrul Sănătăţii, Rovana Plumb – ministrul Muncii, Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Iulian Matache – ministrul Transporturilor, Marius Nica – ministrul Fondurilor Europene, Sorin Grindeanu – ministrul pentru Societatea Informaţională, Gabriela Szabo – ministrul Tineretului şi Sportului – şi Ioan Vulpescu – ministrul Culturii. Cei care nu sunt în Comitet s-au plimbat prin judeţ alături de lideri ai filialei judeţene a PSD Satu Mare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost asaltat de întrebările jurnaliştilor cu privire la situaţia politică actuală, în special în legătură cu noul Cod de conduită al partidului dar şi cu privire la modul în care Elena Udrea a scăpat de arest. În opinia sa, Udrea a fost scăpată de arest de liberali.

„Sunt foarte mulţumit pentru că acest proiect de Cod de Etică şi Conduită a fost foarte bine primit de colegii din CExN. Ba mai mult, doi – trei colegi au venit cu propuneri de îmbunătăţire în sensul completării lui. Va fi adoptat, în mod oficial, la următoarea întâlnire a Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc probabil în trei săptămâni”, a spus Dragnea.

Până la adoptarea, Codul va fi dezbătut în structurile partidului, fiind deja câteva propuneri de îmbunătăţire. Noul cod stabileşte sancţiunile ce pot fi aplicate membrilor în cazul în care legea sau anumite coduri morale, putându-se ajunge inclusiv la excluderea din partid.

În cadrul întâlnirii au fost desemnaţi secretarii regionali. Pentru Regiunea Nord Est – Ionel Arsene, pentru Regiunea Nord Vest – Radu Moldovan, pentru Regiunea Centru – Mircea Duşa, pentru Regiunea Banat – Natalia Intotero, pentru Regiunea Oltenia- Paul Stănescu, pentru Regiunea Sud Muntenia – Nicolae Bădălău, pentru Regiunea Sud Est – Felix Stroe, pentru Diaspora – Angel Tîlvăr. Florin Iordache şi Mircea Dobre au fost aleşi în funcţiile de preşedinte al Comisiei de etică şi integritate şi, respectiv, şef al Comisiei de control financiar intern.

Totodată, Dragnea a mai anunţat că până pe 15 decembrie trebuie trimise la Bucureşti toate propuneri de candidaturi pentru funcţiile de primari, urmând ca desemnarea consilierilor să se facă după consultarea comunităţilor locale, printr-un nou sistem ce va introdus de către PSD.

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Cu un presedinte condamnat, cu un fost presedinte cercetat, cu tot soiul de baroni certati cu legea, taman in judetul Satu Mare, locul in care inainte de alegerile din noiembrie 2014, Govor isi ameninta subordonatii, pesedistii au ales sa adopte un cod de conduita. Neinspirata alegere, pesedistilor!!! Conduita lui Mircea Govor in politica spune totul despre ce inseamna integritatea in PSD.

  2. Sătmărean Răspunde

    Art. 1 din Codul de conduita al PSD: “Daca nu esti cel putin cercetat penal,nu poti indeplini nicio functie de conducere in PSD.”

  3. satmarean1 Răspunde

    Conduita “demna” pesedista…Victor Ponta a mărit, pe ascuns, salariile angajaților de la Finanțe! Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substantial de Guvern, prin derogare de la lege, incepand cu luna noiembrie.
    Rusine, PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.