Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Copii suspecţi de scarlatină la Şcoala Grigore Moisil

scarlatinaTrei copii de la Scoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil din Satu Mare sunt suspecţi de scarlatină. Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a recoltat mia multe probe şi a dispus luarea unor măsuri de dezinfecţie.

Redăm în continuare comunicatul DSP pe această temă:

In cursul zilei de 22.10.2015 Directia de Santate Publica a judetului Satu Mare – Compartiment Supraveghere epidemiologica si alerta epidemiologica a fost anunta de existenta unui caz suspect de scarlatina, internat pe Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare. Avand in vedere situatia de risc epidemiologic reprezentantii Directiei de Sanatate Publica s-au deplasat in data de 23.10.2015, ora 8.00 la “Scoala cu clasele Gr.Moisil” unde au efectuat ancheta epidemiologica, s-au recoltat 28 probe exudat faringian copiilor contacti ai cazului suspect de imbolnavire, s-au distribuit substante dezinfectate pentru dezinfectia suprafetelor si aeromicroflorei din salile de clasa si grupurile sanitare. Reprezentantii cabinetului medical scolar au efectuat triajul epidemiologic cu verificarea starii de sanatate a tuturor contactilor.

Directia de Sanatate Publica a dispus reprezentatilor cabinetului medical scolar din cadrul unitatii de invamant efectuarea zilnica a triajului epidemiologic a copiilor din colectivitatea scolara cu continuarea si intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie pe un interval de 2 saptamani.
In data de 26.10.2015 s-a semnalat aparitia a doua cazuri noi de suspiciune scarlatina din cadrul aceleasi unitati de invatamant, cazuri internate pe Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare.
Avand in vedere ca ancheta epidemiologica este inca in desfasurare pentru aceste cazuri de suspiciune evenimentul de sanatate publica se va monitoriza in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.