Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Expoziția foto-documentară ”Familia lui Iosif Vulcan și părțile sătmărene”, vernisată la bibliotecă

expozitie revista Familia, Iosif Vulcan (13)Biblioteca Județeană Satu Mare a găzduit astăzi vernisajul expoziției foto-documentare ”Familia lui Iosif Vulcan și părțile sătmărene”, o expoziție realizată de către Marta Cordea, expert în bibliografie și Viorel Câmpian, doctor în istorie.

La eveniment au fost prezenți oameni de cultură, profesori și elevi sătmăreni care au avut ocazia de a acumula noi informații și cunoștințe cu privire la istoria locală și a personalităților care au avut legătură cu Sătmarul.

Îi felicit din suflet pe colegii mei, Marta și Viorel, și îi asigur de întreaga recunoștință, pentru faptul că, prin strădania lor de a cerceta documente vechi, prin dragostea față de carte, prin respectul de profesie, reușesc zi de zi să scoată la lumină noi informații, unele inedite, despre oameni, locuri și fapte care împletesc atât de frumos cu filele de istorie ale bătrânului Sătmar”, a declarat în deschiderea expoziției, directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene, Paula Horotan.

În cadrul expoziției au fost prezentate materiale bazate pe cercetări minuțioase și pe îndelungi ore de muncă, fiind astfel rememorată apariția cunoscutei reviste a lui Iosif Vulcan ”Familia”, în care județul Satu Mare a fost bine reprezentat, prin semnăturile unor colaboratori, prin semnalarea unor reuşite editoriale ale unor personalităţi sătmărene sau prin relatări ale unor evenimente petrecute în judeţul nostru. De asemenea, au fost rememorate și legăturile sătmărenilor cu ”foaia” în care a debutat Luceafărul poeziei române. În acest an se împlinesc 150 de ani de la apariția revistei.

”Este un subiect care ne-a deschis alte căi de cercetare spre alte subiecte. Suntem convinși că atunci când instituțiile culturale sătmărene vor considera că este necesar să existe chiar o carte cu acest subiect incitant, noi vom fi în stare să punem la dispoziție acest material pe care l-am cules în multe zile și multe nopți”, a declarat dr. Viorel Câmpean, bibliotecar în cadrul Secției Colecții Speciale și Fond de Patrimoniu.

Activitatea culturală se înscrie în oferta de programe și proiecte culturale ale Bibliotecii Județene Satu Mare prin care se dorește promovarea și valorificarea fondului de publicații vechi și rare ce se află în patrimoniul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.