Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Expoziția pacienților Secției de Psihiatrie Cronici a marcat Ziua Mondială a Sănătății Mentale

ziua mondiala a sanatatii mentale (21)Beneficiarii Secției de Psihiatrie Cronici din cadrul Spitalului Vechi Satu Mare au organizat o expoziție de pictură și diverse obiecte realizate de ei. Momentul expozițional a avut loc în cadrul Spitalului Vechi, marcând Ziua Mondială a Sănătății Mentale. Evenimentul a fost onorat de prezența conducerii Spitalului Județean Satu Mare, de directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, medici și personal medical din cadrul Secției de Psihiatrie.

Lucrările pacienților secției de psihiatrie cronici au fost realizate în urma unor tehnici de terapie prin artă, prin activități creative, pacienții având astfel ocazia de a-și regăsi capacitatea creativă, precum și relaționarea cu terapeuții și specialiștii din domeniu.

Expoziția pacienților a impresionat audiența, exponatele fiind scoase la vânzare dar fără a avea un preț. Cei prezenți au donat o sumă de bani în urma achiziționării unui obiect de artă, iar banii vor fi folosiți pentru pacienții secției de psihiatrie.  

Pacienții Secției de Psihiatriei Cronici, prin ceea ce au făcut, au reușit să îmi insufle o bucurie în suflet și le sunt recunoscătoare pentru toate emoțiile pe care le trăiesc în această dimineață alături de dumneavoastră. Vă invit cu drag să plecați cu o amintire și amintirea să o concretizați în acea mică donație pe care o puteți face pentru ca acest eveniment, anul viitor, să-l organizăm mai de amploare, mai mândri de ceea ce putem să facem”, a declarat Cișaș Laura, șefa Secției de Psihiatrie Cronici.

Tot astăzi a fost lansat primul număr al revistei ASPROSAN, revistă destinată beneficiarilor serviciilor de sănătate mintală.

Un comentariu

  1. Ruruca Răspunde

    Lucrari deosebite, valoroase si care necesita o mare indemanare.Multe sunt quilling. Nu oricine poate realiza asa ceva: multa rabdare, talent, inspiratie sunt doar cateva calitati de care ai nevoie. O expozitie frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.