Ultima actualizare: azi, 11:21

Sport

Olimpia, egală cu cea mai puternică echipă din serie. Olimpia – Gaz Metan 0-0 (FOTO)

Olimpia - Gaz Metan (119)Sătmărenii au fost foarte aproape de a produce supriza etapei a 6-a din seria a II-a a Ligii 2. Retrogradată la sfârşitul sezonului trecut din Liga 1, Gaz Metan Mediaş şi-a păstrat majoritatea jucătorilor care au evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc, în speranţa că va obţine promovarea imediată. Astfel, „galben-albaştrii” au avut o misiune grea în duel de vineri de pe stadionul Olimpia. După ce primul mitan a fost dominat de oaspeţi, elevii lui Tiberiu Csik s-au remontat la pauză şi au făcut  o repriză aproape perfectă. Doar lipsa inspiraţiei atacanţilor Olimpiei a făcut ca scorul să rămână 0-0 până la final, în faţa unui Gaz Metan care cu siguranţă este marea candidată la promovare din seria II.

Tiberiu Csik a decis să înceapă cu: Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas(C) – Chivari, Villand –  Takacs  (75 R.Rus), Lukacs (46 Bura), Selagea (78 Boștină), B. Faur. Oaspeţii au început asaltul rapid la poarta lui Băican, în minutul 8, când albanezul Llulaku a şutat în braţele portarului sătmărean. Tot Llukau a fost aproape de a marca şi în minutul 16, dar D. Muntean s-a opus. Replica sătmărenilor a venit prin Takacs, care a beneficiat de o fază creată de Faur şi a şutat aproape de cadrul porţii adverse. În minutul 41, căpitanul Iuhas a fost foarte aproape să înscrie un gol fabulos, printr-un şut din respingere, de la peste 35 de metri. Portarul Greab a scos de sub bara transversală, în extremis, un gol care era ca şi făcut.

Nu ştim ce le-a făcut sau le-a zis antrenorul Csik la pauză jucătorilor săi, dar a funcţionat. Olimpia a ieşit de la cabine cu o atitudine de învingători, determinaţi şi au arătat o disponibilitate la efort cum s-a văzut doar în derby-ul acasă cu ACS Poli Timişoara, de sezonul trecut. După doar 3 minute de la revenirea pe teren, Villand are o şansă mare, dar este blocat în ultima secundă de un adversar. După alte 3 minute, Faur profită de un corner bun al echipei noastre, dar şutează în blocaj. Rând pe rând, Bura, D. Muntean, Faur şi Boştină irosesc câte o ocazie bună de a marca şi scorul rămâne alb, 0-0. De remarcat că înflăcărarea jucătorilor, s-a transmis şi în tribune, unde galeria „Olimpia 1921” a cântat neîncetat. Din tribunele stadionului în schimb, unde aproape 1000 de persoane au fost prezente, doar glume proaste şi aluzii meschine. Semn că sătmărenii mai au multe de învăţat despre disciplina de stadion şi mândria locală.

La final, ambii tehnicieni s-au declarat mulţumiţi de remiză. Rezultatul este normal, după cum a decurs jocul. Am întâlnit o echipă care a alergat foarte mult, care a avut foarte multă determinare, mult mai multă decât noi și poate din punctul acesta de vedere au egalat valoric nivelul jocului, a declarat Ion Balaur, antrenorul formației Gaz Metan Mediaș.

Am prevăzut meciul, știam că nu trebuie să greșim. Am profitat de spațiile lăsate de fundași şi, dacă eram la fel de atenți ca și în meciul cu UTA sau Târlungeni, aveam mai multe puncte la final. Dar asta este! Mergem mai departe și adunăm puncte. Puțin sunt dezamăgit. Mai ales că am avut și noi șansa și ocazia să marcăm….  Băieţii au arătat că au potențial și când sunt concentrați pot face față fiecărei echipe, a spus antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik. Declaraţia antrenorului sătmărean prefaţează duel rundei următoare, când Olimpia va întâlni Universitatea Cluj, cealaltă echipă candidată la promovare din seria a II-a. Partida va avea loc marţi, de la ora 19:00, pe Cluj Arena şi, cel mai probabil, va fi transmisă în direct de Digisport. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.