Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Picnic pentru copii adoptaţi, la Hodod

mariana dragos dgaspc satu mareConducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, reluarea picnicului pentru copiii care au fost adoptaţi, acţiune programată sâmbătă, 10 octombrie, la castelul Degenfeld din Hodod. Detalii cu privire la această acţiune au fost oferite de către directorul Mariana Dragoş şi directorul adjunct Eugenia Ardelean.

Scopul acestei manifestări este ca părinţii şi copiii să socializeze şi să-şi împărtăşească din probleme, dar şi de sensibilizare a populaţiei cu privire la fenomenul adopţiei. Specialiştii DGASPC au fost solicitaţi de mai multe ori intervenţii mai ales în urma problemelor ivite după ce copiii au aflat că sunt adoptaţi. Subiectul este unul foarte sensibil.

În cadrul manifestării vor avea loc activităţi de relaxare, jocuri, aşezare fotografiilor într-un album comun, meşteşuguri tradiţionale, confecţionarea de cadouri şi activităţi cultural artistice.

Mariana Dragoş a prezentat situaţia adopţiilor din ultimii doi ani, arătând că în 2014 26 de copii din judeţ şi-au găsit familii iar în acest an au fost 16 micuţi. Încă nu au fost toate adopţiile finalizate, procesul, chiar dacă s-a mai simplificat, este unul de durată şi necesită intervenţia judecătorilor. Dacă înainte de modificarea legii era nevoie de trei ani pentru o adopţie, acum timpul s-a redus la un an.

Mariana Dragoş a explicat că în general familiile care adoptă copii au situaţia materială bună sau foarte bună şi nu pot avea urmaşi pe cale naturală. De asemenea, sunt şi foarte mulţi asistenţi maternali care i-au adoptat pe copiii pe care i-au îngrijit, în timp ataşându-se de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.