Pompierii în exercițiu. Incendiu la Pădurea Noroieni

8 octombrie 2015 | 0 comentarii

incendiu padureÎn data de 08.10.2015, la ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru lichidarea unui incendiu la fondul forestier, respectiv Ocolul Silvic Satu Mare – Pădurea Noroieni.

Conform scenariului, incendiul a izbucnit la litiera pădurii cu posibilitate de extindere la coronamentul copacilor.

La faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Detaşamentului de pompieri Satu Mare, cu două autospeciale de stingere . Ajunşi la faţa locului la ora 11:14  s-a constatat că ardea liziera pădurii pe o suprafaţă de aproximativ 0,5 ha.

De asemenea a fost activată şi grupa operativă din cadrul inspectoratului, care s-a deplasat la locul intervenţiei. Datorită complexităţii intervenţiei, în sprijin a fost chemată  şi o autospecială din cadrul Sectiei de pompieri Carei.

Conform planurilor de cooperare, s-au deplasat şi forţe din cadrul I.J.J. Satu Mare, I.P.J. Satu Mare, Batalionul 52 Geniu, S.V.S.U. Lazuri, S.V.S.U. Micula, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Silvice Satu Mare.

Exerciţiul a urmărit  în principal cooperarea  între forţele participante precum şi

verificarea viabilităţii Planului propriu de intervenţie împotriva incendiilor în masă şi a Planului operativ de intervenţie pentru stingerea incendiilor de proporţii izbucnite la fondul forestier al Direcţiei Silvice Satu Mare, Ocolul Silvic Satu Mare -Noroieni şi îmbunătăţirea conţinutului acestora, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului.

În scenariul exerciţiului a fost inclusă şi o situaţie tactică în care elemente de muniţie neexplodata rămase din al doilea război mondial au explodat ranind 3 persoane.

Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului, iar echipajul S.M.U.R.D. chemat în sprijin a acordat primul ajutor şi a asigurat transportul răniţilor la spital.

Sursa: ISU Somes Satu Mare

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest