Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

Spitalul Județean va fi dotat cu angiograf de ultimă generație

Marcela Papici, Spitalul Judetean  (27)Spitalul Județean Satu Mare va fi dotat cu un angiograf de ultimă generație printr-un proiect european, care va servi la identificarea și tratarea unor boli de inimă. Anunțul a fost făcut astăzi de către managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă.

Contractul de finanțare a fost semnat, iar în decurs de 8 săptămâni aparatul va fi instalat în incinta Spitalului Nou. Valoarea angiografului este de peste 1 milion de euro, sumă în care sunt incluse și lucrările de amenajare a spaţiului unde va fi amplasat echipamentul medical. Proiectul european este derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății, iar printre cele 17 instituții din țară care beneficiază de acest proiect se numără și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Contribuția Consiliului Județean Satu Mare este de 85.000 lei.

Angiograful va fi amplasat la parterul unității medicale în locul Secției de Radiologie, care va fi mutată la Spitalul Vechi.

Spațiul va fi amenajat cu sisteme de încălzire, aer condiționat, raze x, etc. În cadrul Serviciului de Angiografie va lucra o echipă formată din doi medici și trei asistente.

Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge. Intervenția se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operații. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanță de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. De asemenea, pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenții, se poate face și un tratament endovascular al unor afecțiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparținând arterelor periferice (la membrele superioare și inferioare), dar și viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizează inima. 

3 comentarii

  1. pacient Răspunde

    Spatiul va fi amenajat cu raze x:) ????

  2. dana Răspunde

    Bravo managerului Spitalului Judetean…un om perseverent,harnic si sufletist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.