Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Turneu internațional de Judo, în 24 octombrie, la Satu Mare

conferinta Turneu International Judo (4)Turneul  Internațional de judo ”Satu Mare Internațional Masters Judo Championship” ajuns în acest an la cea de-a II-a ediție, se va desfășura sâmbătă, 24 octombrie, la sala de sport Ecaterina Both. Peste 100 de judokani din România, Italia, Austria, Serbia, Ungaria, Franța, Slovacia și Ucraina se vor duela în fața sătmărenilor. Detalii despre concurs au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către inițiatorii acestui eveniment, directorul Clubul Sportiv Fușle Security, Vasile Fușle, Vasile Fușle junior, Florin Fușle și Halas Marian.

Vasile Fușle Junior a declarat că față de prima ediție, anul acesta concursul se va desfășura pe două suprafețe de luptă și speră ca de data aceasta medalia de aur să fie câștigată de judokanii sătmăreni.

În acest an se va lupta pe două suprafețe de luptă și sperăm să obținem medalia de aur deoarece anul trecut am pierdut la limită cu Miercurea Ciuc. O să fie destul de greu dar nu imposibil să învingem”, a spus Vasile Fușle.

Competiția se va desfășura atât la masculin cât și la feminin. Timpii de luptă diferă pentru fiecare categorie de vârstă. De la CSM Satu Mare va lupta la categoria 81 de kg Fușle jr. Vasile, la 66 kg Vălean Adrian, la 90 kg Bologa Ciprian, la + 100 kg Pop Ovidiu.

Cântarul oficial va avea loc vineri la Sala Ecaterian Both, în intervalul orelor 19.00 – 21.00 și de asemenea, sâmbătă dimineața între orele 9.00 – 11.00. După proba de cântar vor urma tragerile la sorț, iar de la ora 12.00 se va da startul competiției. Categoriile de vârstă vor fi de la de la M1 până la M8 iar timpul de luptă va fi 3 minute pentru M1, M2 și M3 iar M4 până la M8 va fi de 2 minute, atât pentru masculin cât și pentru feminin. Luptătorii vor fi arbitrați de opt arbitrii, printre aceștia se vor afla Florin Fușle, Marian Halas și arbitrul continental la judo, Igno Ramona.

Dacă anul trecut organizatorii turneului internațional au împrumutat saltele din alte județe, directorul Clubul Sportiv Fușle Security, Vasile Fușle, a anunțat că Federația Română de Judo le-a oferit un set de 100 de saltele pentru rezultatele excepționale pe care le-a avut secția de judo de la CSM.

Totodată, acesta a ținut să amintească că anul acesta nouă judokani sătmăreni au obținut titlu de campioni naționali, dintre care patru seniori, unul la tineret, doi cadeți și doi copii, precum și alte titluri și medalii câștigate la diferite competiții.

La finalul competiției a mai fost anunțată și o altă competiție majoră care va avea loc tot la Satu Mare, de către antrenorul de judo Halas Marian. Concursul care va avea loc în 12 decembrie va fi rezervat doar seniorilor . Va fi o singură categorie de greutate atât la feminin cât și la masculin și se va alege cel mai bun dintre luptători.

Concursul este organizat de Clubul Sportiv Fușle Security cu sprijinul CSM Satu Mare, a Primăriei Satu Mare, a Consiliului Județean, a Direcției Județene de Sport și Tineret,  în colaborare cu Federația Română de Judo și Federația Internațională de Judo rezervată veteranilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.