Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

AJOFM: Facilități acordate absolvenților pentru stimularea încadrării în muncă

images (6)Absolvenții care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada în care sunt înregistrați la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, pot beneficia de o primă de încadrare, reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării.

Dacă un absolvent se angajează cu program normal de lucru, în perioada de acordare a indemnizației de șomaj, poate beneficia de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Condiția este să se mențină raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puțin 12 luni de la data angajării.

Dacă angajarea tuturor beneficiarilor de ajutor de șomaj se face într-o localitate situate la o distanță mai mare de 50 km, față de localitatea de domiciliu, aceștia pot beneficia de o primă de încadrare, egal cu de doua ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data acordării.

De asemenea, dacă angajarea acestora se face într-o localitate și prin urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul, pot beneficia de primă de instalare, reprezentând o sumă egală cu de șapte ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data instalării.

Sursa: AJOMF Satu Mare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.