Ultima actualizare: ieri, 21:48

Publicitate

Clinica VITREUM: Chirurgia refractivă LASER pentru reducerea dioptriilor

Aspect intraoperator: așezarea pacientului sub LASER-ul Excimer

Aspect intraoperator: așezarea pacientului sub LASER-ul Excimer

Centrul Medical Oftalmologic Vitreum, situat în Satu Mare, str. Ady Endre nr. 11, efectuează intervenții chirurgicale de înaltă performanță pentru reducerea dioptriilor, cu cele mai moderne aparaturi. Cele mai răspândite metode ale chirurgiei refractive sunt: chirurgia refractivă cu LASER-ul Excimer, respectiv chirurgia cristalinului cu implantare de cristalin artificial.

Chirurgia refractivă LASER a devenit o tehnică chirurgicală foarte accesibilă și răspândită de care beneficiază din ce în ce mai mulți pacienți. Este vorba despre una dintre cele mai moderne intervenții chirurgicale efectuate, cu ajutorul căreia purtătorii de ochelari sau lentile de contact pot scăpa de portul acestora. Beneficiul unei asemenea intervenții chirurgicale este semnificativ deoarece poate oferi pacienților o situație mult visată și anume înlăturarea grijilor legate de portul corecțiilor optice precum și avantaje estetice. Motivul efectuării acestei intervenții chirurgicale este în cea mai mare parte a cazurilor reprezentată de dorința strictă a pacientului de a scăpa de ochelari, dar există și alte situații în care motivele sunt dictate de anumite situații medicale (diferență mare de dioptrii între cei doi ochi), profesionale,sau practicarea anumitor sporturi incompatibile cu portul ochelarilor, etc.

Cu ajutorul acestei tehnici pot fi îndepărtate un număr mare de dioptrii, chiar și până la 10 dioptrii, variind în funcție de tipul viciului de refracție: miopie, hipermetropie sau astigmatism.

Aceste intervenții chirurgicale se pot efectua începând cu vârsta de 18 ani sau când avem o stabilitate a dioptriilor pacientului.

Premergător intervenției chirurgicale se efectuează anumite măsurători care furnizează informații cu ajutorul cărora putem stabili oportunitatea intervenției chirurgicale precum și numărul de dioptrii care se pot îndepărta.

Intervenția chirurgicală în sine este una nedureroasă, anestezia efectuându-se fără injecții, doar cu ajutorul unor picături anestezice speciale și durează efectiv câteva secunde pentru fiecare ochi în parte. Imediat postoperator ochii nu se pansează ci se aplică doar lentile de contact terapeutice care vor fi îndepărtate zilele următoare. Primele două-trei zile după operație ochii pot fi ușor mai sensibili, dar imediat după intervenție pacienții nu mai sunt nevoiți să poarte ochelarii, respectiv își pot relua activitățile zilnice. Urmează o perioadă când trebuie administrate picături oftalmice respectiv efectuate controalele periodice.

Clinica Oftalmologică Vitreum

Clinica Oftalmologică Vitreum

Trăim într-o eră în care tehnologia a devenit indispensabilă în cadrul oftalmologiei, acest LASER Excimer cu ajutorul căruia se efectuează aceste intervenții chirurgicale, este atât de performant încât intervenția chirurgicală nu lasă urme vizibile nici chiar prin microscopul medical, iar rezultatele intervenției sunt extrem de spectaculoase oferind pacienților multă satisfacție.

 În concluzie putem spune că având la dispoziție ambele tehnici moderne de reducere a dioptriilor se poate aborda o plajă foarte largă de dioptrii putând beneficia de aceste tehnici atât pacienții cu dioptrii mai mici sau medii cât și cei cu dioptrii extreme.   

Dr. Levai Lehar
Medic specialist oftalmolog
Clinica Oftalmologică Vitreum
Satu Mare, str. Ady Endre nr. 11
Telefon programări: 0261 716 459; 0740 231 559