Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Consilierii au votat strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare

sedinta CL (21)Satu Mare are o strategie de dezvoltare pentru următorii 10 ani, proiectul de hotărâre care vizează această strategie a fost votat astăzi în unanimitate de către consilieri, în cadru ședinței de Consiliu Local.

Înainte de a fi supus proiectul spre aprobare, consilierii Nits și Butka au venit cu câteva propuneri și completări în strategie. Astfel, Nits a propus completarea strategiei prin menționarea reabilitării Hotelului Dacia și realizarea unui bazin de înot.

La rândul său, consilierul Butka a completat strategia cu festivalurile din Satu Mare ”La Dâmburi”, ”Plopstock” și ”Restart Music&Festival”, ca acestea să se bucure de mai mult sprijin. De asemenea, acesta a propus și introducerea echipei Olimpia 2010 în strategia de dezvoltare a municipiului.

Printre proiectele majore cuprinse în strategie se numără: centura ocolitoare a municipiului, drumul expres Nyirehyhaza – Satu Mare – Baia Mare, drumul expres Satu Mare – Halmeu – Turda, construirea unui pod peste Someş, construirea a două poduri pentru pietoni şi biciclişti peste Someş, lărgiri şi modernizări de străzi, înnoirea parcului auto al Transurban, achiziţionarea de autobuze hibride, reţele de staţii self service pentru biciclete, parcări subterane şi multietajate, reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale, înfiinţarea şi dotarea Teatrului de Păpuşi în limba română, înfiinţarea Teatrului de vară, sala polivalentă, amenajarea albiei Someşului pentru navigaţie.

Strategia pentru perioada 2015-2025 a fost realizată prin Programul de Cooperare Transnaţională South East Europe și este o înșiruire de propuneri venite din partea executivului Primăriei, a consilierilor locali și ai cetățenilor din municipiu.

 

4 comentarii

  1. pauk Răspunde

    Domnilor consiglieri dar care este motivul pentru care nu a ti votat prima data cand s a propus?

  2. Eugen Răspunde

    Stirea e ineresanta.O strategie de dezvoltare presupune , in principal: stabilirea anumitor prioritati, actiuni pentru indeplinirea lor si alocarea de resurse. Fiind pe o perioada de 10ani adica proiectarea viitorului urbei noastre nu ar fi fost lipsit de interes sa se consulte si locuitorii municipiului ca dupa aceea sa se stabilesca prioritatile.

    • satmarean Răspunde

      Va referiti la insiruirea fara noima a unor proiecte utopice denumita generic “strategie de dezvoltare”?…

  3. adrian Răspunde

    Sunt Doina si va astept,vreau si eu un pic de cascaval…sigu r ,sigur si 2,3 poze daca se poate…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.