Ultima actualizare: azi, 21:59

Naţionale

DACIAN CIOLOŞ, desemnat de preşedintele Iohannis pentru funcţia de premier. Cioloş a ajuns la Palatul Victoria

dacian_ciolosFostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a venit marţi la Palatul Victoria, unde se află şi premierul interimar Sorin Cîmpeanu, Cioloş având la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi programului de guvernare cu care trebuie să se prezinte în Parlament, pentru votul de învestire.

Cioloş a sosit la guven la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a prezentat la Palatul Cotroceni drept premier desemnat.

Sursa: mediafax

Un comentariu

  1. Sătmărean Răspunde

    Se pare că Vocea străzii nu a însemnat nimic pentru clasa politică.
    Iresponsabilitatea domnește în Parlamentul României, aspect reliefat azi de adoptarea Pensiilor speciale pentru aleșii locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene). De asemenea, s-au majorat discriminator salariile din sectorul bugetar, unele chiar pe ascuns, cum ar fi pentru unele categorii din Administrația Financiară.
    Menționez că și Legea Pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată tacit, în cursul zilei de ieri.
    E clar că actuala clasă politică trebuie schimbată, iar soluția guvernului de tehnocrați nu rezolvă problemele, atâta timp cât în Parlament există o crasă iresponsabilitate. Fără dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate, cu sau fără Cioloș premier, România va ajunge pe buza prăpastiei!
    Din nefericire și președintele României s-a remarcat azi. Iohannis a promulgat astăzi Legea de instituire a Zilei Limbii Maghiare. În schimb, legea prin care Avram Iancu era declarat Erou Național a fost respinsă de Iohannis și de atunci nu s-a mai auzit de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.