Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Jucătorii Metalului Resița au refuzat, în semn de protest, să joace meciul cu Olimpia Satu Mare

Olimpia Metalul Resita (5)Jucătorii de la Metalul Reșița au protestat și au refuzat să joace astăzi meciul cu Olimpia Satu Mare. Aceștia au intrat pe teren cu un banner pe care scria ”Fotbalişti 2015=sclavi”, au stat trei minute, după care au părăsit terenul, refuzând să înceapă meciul. Suporterii și jucătorii Olimpiei i-au aplaudat.

Motivul pentru care jucătorii au protestat este reprezentat de întârzieri salariale de aproximativ 10 luni. Metalul Reşiţa se află în proces de insolvenţă, iar autorităţile locale refuză să se mai implice financiar.

În cadrul conferinței susținută la Stadionul Olimpia, jucătorii de la Metalul Reșița, Feher Marius și Szabo Istvan au declarat că au protestat nu doar pentru cazul lor ci și pentru celelalte echipe de Liga I, II și III.

”S-a ajuns la un moment în care, în fotbal, se pare că  jucătorii sunt pe ultimul plan. Este un business pentru unii, numai să facă bani și jucătorii sunt pe ultimul plan. Salarii neplătite, condiții foarte slabe de pregătire, de joc, orice. Aici nu este cazul doar echipei Metalul Reșița, aici vorbim de toată Liga a II-a, vorbim de echipe din Liga I, care până acum un an de zile se dădeau salarii de zeci de mii de euro iar acum nu au condiții de echipe de Liga I, Liga a II-a, echipe de Liga a III-a, nu este respect față de jucători. Noi vrem să înceapă să vorbească toată lumea, să miște ceva, mai nou dacă iese lumea în stradă, se schimbă ceva. Au ajuns în 2015 jucătorii să fie sclavi, dacă se supără și zic că nu mai plătim, bagă insolvența și dacă ai 4-5 salarii restante ți le pune la masa credală care s-ar putea să le iei în 3 ani, când se face planul de insolvență. Sunt jucători cu familii care de  8 luni, 10 luni nu și-au primit salariile și nu au ce pune pe masă”, a declarat Feher Marius.

”Ar trebui mai multe echipe să vorbească, nu să înghită tot timpul iar noi am ajuns la capătul răbdărilor. Ceea ce am făcut noi astăzi, nu am făcut-o doar pentru noi ci pentru toate echipele. Poate la alții sunt probleme mai mari și nu vorbesc”, a spus Szabo Istvan.

Prezent în conferință, antrenorul Olimpiei, Tibi Csik, a declarat că sunt unii dintre cei mai curajoși oameni, care au ajuns la disperare și că în aceeași situație a fost și Olimpia, în vara acestui an.

”Sunt unii dintre cei mai curajoși oameni, au ajuns la disperare. Și noi am fost vara în aceeași situație. Nu se mai poate așa ceva, chiar că e ceva jalnic unde am ajuns, Liga a II-a, România 2015, trist. Trebuie să ieși în stradă dacă nu merge ceva. Îmi pare rău pentru ei și îi felicit că au avut curaj, cred că o să urmeze și alții” a afirmat Tibi Csik.

 

 

2 comentarii

  1. nicu Răspunde

    Decand justitia isi face datoria si-i baga la puscarie pe evazionisti nu mai sunt bani in fotbal.Defapt ani la rand fotbalul era finantat din evaziune.Patronii din fotbal investeau in fotbal ca sa-si faca imagine o parte din banii furati de la buget pri neplata impozitelor.Clanul Becali,Copos,Padureanu,Netoiu,Borcea,Elefantul de la Timisoara,Pinalty Stefan,Walter,Capra Ploiesti sunt doar cateva exemple.Vor urma autoritati locale care baga banii contribuabililor in fotbal doar de dragul voturilor microbistilor.Peste tot in lumea civilizata fotbalul este o afacere profitabila guvernata de legea cererii si ofertei.

  2. Ion Răspunde

    Daca n-ar fi sustinuta de administratia publica locala, Olimpia n-ar exista. Cum e mai bine? Cine ar plati necesarul pentru echipa? Salariile de zeci de mii de euro lunar pentru forbalisti vi se par in regula? Sau contractele de milioane de euro? In fotbal s-a depasit demult masura si exista pericolul sa se prabuseasca totul si sansele de revenire sa fie slabe de tot. Cel putin in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.