Ultima actualizare: azi, 20:42

Externe

Masacru la Paris: Peste 120 de oameni au murit în urma unor atentate teroriste

alerta-in-paris-triplu-atentat-terorist-soldat-cu-zeci-de-morti-132550Cel puţin 120 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste ce au avut loc, vineri (13 noiembrie) seară, în mai multe zone din Paris. În Franţa a fost decretată starea de urgenţă.

Potrivit oficialilor francezi, atacul terorist a pornit într-un restaurant cambodgian din estul Parisului, acolo unde mai mulți bărbați înarmați cu puști Kalașnikov au deschis focul și au ucis numeroase persoane, apoi agresorii s-au făcut nevăzuți. Ulterior, mai multe explozii s-au produs în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire.

În urma tragediei din capitala Franței, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au fost convocați azi, 14 noiembrie de către premierul interimar Sorin Cîmpeanu, pentru a discuta măsurile interne care ar putea fi luate.

Dacian Cioloş s-a declarat „profund şocat” de atentatele teroriste de vineri noaptea din Paris, spunând că „din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura şi ideologiile radicale”.

În urma atentatelor de la Paris, preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.