Ultima actualizare: azi, 22:25

Sport

Meci senzaţional făcut de Olimpia la Oradea. Galben-albaştrii sunt pe loc de playoff

indiferent de strategieJucătorii lui Tiberiu Csik au făcut un meci foarte bun etapa aceasta, în deplasarea de la Oradea. Aceştia au învins echipa fanion a judeţului, FC Bihor, cu 5-0. Bucuria este cu atât mai mare cu cât în urma rezultatelor din serie, Olimpia ocupă locul 6, primul care garantează un loc în playoff. 

Sătmărenii au rezolvat meciul încă din prima repriză, când Dumitru Muntean a avut nevoie de doar 15 minute pentru a deschide scorul. Trei minute mai târziu, Sălăgeanu a şutat foarte bine, pe jos, de la 10 metri, ducând scorul la 2-0. Cu un minut înainte de pauză, jucătorul Bihorului Magda face o alunecare în care şi atinge mingea cu mâna. Centralul Florin Andrei dictează penalty, iar Takacs înscrie fără emoţii în minutul 46 golul de 3-0.

 Sătmărenii nu s-au baricadat în apărare nici în repriza secundă. Mai mult, au punctat încă de două ori. În minutul 61, Iuhas prinde un şut senzaţional de la 30 de metri şi îl învinge pe Kiraly cu un eurogol cum rar vedem în liga secundă. Sălăgeanu, aflat într-o revenire de formă foarte bună, face dubla în minutul 84, profitând de o greşeală a tânărului portar braşovean.

 De menţionat şi prezenţa Peluzei Sud din Satu Mare, în ciuda vremii capricioase. Suporterii au făcut deplasarea cu maşinile personale la Oradea şi au prezentat două bannere în timpul partidei. Primul banner a fost unul de susţinere pentru echipa din Bihor care este aproape de falimentare („Salvaţi FC Bihor”) şi unul prin care şi-au continuat războiul cu conducerea actuala a clublui („Indiferent de strategie / Oli nu-i taximetrie”).

 Pentru Olimpia au jucat: Băican – Ciul, Mureşan, Heil, Iuhas (C) – Takacs, Villand, Lukacs, D. Muntean – Sălăgeanu, Boştină. Rezerve: Şuta, Tătăru, Faur, Bura, R. Rus, Selagea, Chivari.

 Olimpia va juca etapa următoare, miercuri acasă cu Chindia Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.