Paulovics Laszlo a primit titlul de cetățean de onoare (Foto)

26 noiembrie 2015 | 1 comentariu

titlu de onoare Paulovics Laszlo (43)Primarul Dorel Coica i-a înmânat astăzi artistului plastic Paulovics Laszlo, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, evenimentul având loc în sala de Consiliu Local a Primăriei Satu Mare.

Este o mare onoare astăzi pentru municipiul Satu Mare să oferim o diplomă de cetățean de onoare unui mare, mare artist”, a declarat Dorel Coica.

La ceremoniei a participat și deputatul Kereskenyi Gabor, care a ținut să le mulțumească consilierilor locali prezenți la eveniment pentru faptul că au votat în unanimitate această propunere de a-l numi pe Paulovics Laszlo cetățean de onoare. 

Atât înainte cât și după oferirea distincției artistului, directorul Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, violonistul Rudolf Fatyol, acompaniat de o pianistă a orchestrei filarmonicii, au susținut un moment artistic, marcând astfel ceremonia.

Paulovics Laszlo s-a născut la Satu Mare la data de 15 august 1937. Este un grafician și pictor care a pus întotdeauna un accent deosebit pe sincronizarea artei sale cu orizontul de așteptare a prezentului. Astfel, a traversat un drum destul de lung și sinuos de la suprarealismul anilor 50 până la folosirea unor forme aparținând postmodernismului. Dacă la începutul carierei sale, artistul a fost adeptul aluziilor mitologice, în prezent arta sa se carcterizează prin folosirea frecventă a simbolismului crucii ca semn al unei religiozități certe dar temperate. Este un scenograf apreciat și un colaborator tradiţional al Teatrului de Nord.

 

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. mirela spune:

    Putoarea de Doina s-a așezat la poze,ca doar ăsta știe sa facă ,camerele și obiectivele pe ea….. va rugam….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest