Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Satu Mare ar putea intra în Cartea Recordurilor

Cartea recordurilor, tablou capace pet (6)Satu Mare ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare tablou mozaic din capace de plastic. Reprezentanţii Asociaţiei Nicolaos, fundaţiei Identitas, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, demararea acţiunii de colectare de capace de PET-uri pentru cel mai mare tablou din lume, de mărimea unui stadion.

Tabloul va fi de fapt o imagine din Satu Mare cuprinzând o biserica, Turnul Pompierilor, hotelul Dacia, râul Someş, copaci, spaţii verzi şi va fi realizat din cinci milioane de capace, de diferite culori. Tabloul va avea dimensiunea de 85 x 53,8 metri, 4.573 metri pătraţi, va cântări 15 tone iar pentru montarea lui va fi nevoie de 150 de voluntari.

Recordul Guiness este deţinut de Şcoala Freiherr vom Steim din Germania, care au colectat 3.614.468 capace pentru un tablou mozaic în anul 2010.

Tabloul va fi finalizat în august 2016, în cadrul Zilelor Culturale Partium. Capacele vor fi valorificate iar banii donați unei persoane cu handicap.

2 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    UNDE SE ADUNA CAPACELE? IN PIETE AR FI BINE.

  2. fuctionar public Răspunde

    Stimata doamna Elisabeta Bekessy am dori sa ne spuneti de ce finalizare va avea loc în august 2016, în cadrul Zilelor Culturale Partium oare faceti parte din UDMR Satu Mare, si inca o intrebare mai vin plicurile verzi de la SC Forisal SA!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.