Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Sfârșit tragic pentru un angajat al unei firme din Satu Mare

mort1-321x375Un angajat al firmei Senera din județul Satu Mare a murit îngropat de viu, miercuri, 4 noiembrie. Muncitorul, un bărbat în vârstă de 43 de ani, executa lucrări de canalizare în satul bihorean Grădinari, comuna Drăgănești.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost surprins de prăbuşirea unui mal de pământ într-un şanţ cu o adâncime de aproximativ trei metri.

La locul indicat s-au deplasat cu operativitate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei Beiuş, din care unul de prim ajutor calificat, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a declarat joi, locotenent Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Ajunşi în Grădinari, salvatorii au aflat că doi muncitori fuseseră prinşi sub pământ, dar unul dintre ei a fost scos de colegi rapid. Al doilea era complet acoperit de pământ, iar poziţia lui exactă nu era cunoscută.

Pompierii militari au acţionat cu mijloacele de primă intervenţie pentru înlăturarea pământului surpat, bărbatul fiind scos la suprafaţă de către forţele de intervenţie, în aproximativ 30 de minute de la primirea apelului prin 112. Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, a mai precizat Roşca. Cea de-a doua victimă a fost transportată la spital.

Primarul comunei, Ovidiu Banda, spune că muncitorii din Satu Mare lucrau cu precauţie.

“Malul era asigurat cu un scut de metal, dar fiind solul bălăstros, s-a surpat încă vreo doi-trei metri. Pământul l-a prins pe muncitor”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL.

Pe respectivul tronson, lucrările au fost sistate, urmând ca poliţiştii şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă să lămurească modul exact în care bărbatul a murit.

mort2-282x375

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.