Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Cluburile și barurile din Satu Mare, amendate din nou de ISU

control-pompieriConform Hotărârii de Guvern nr. 915/2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare în baza Ordinului Inspectoratului General nr. 156885 din 04.11.2015 a constituit Planul de acţiune şi verificare a unităţilor încadrate în categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacole, mall din judeţul Satu Mare. Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Inspectoratului de Jandarmi judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare.

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul acestui plan în 23-28 noiembrie rezultă următoarele date: în cadrul acestor acţiuni au fost angrenate un număr de 36 de forţe participante la activităţi preventive şi au fost întreprinse şase controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 49 de deficienţe constatate, şapte deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 36 de avertismente şi şase amenzi în valoare totală de 60.000 lei. 

Din cele 49 de constatări la faţa locului, la şase agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. 

De asemenea au fost întreprinse şase controale de prevenire la săli cinematograf/ spectacole, din care au rezultat 40 de deficienţe constatate, nouă deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 28 de avertismente şi trei amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

La alte trei societăţi comerciale s-a identificat că nu desfăşurau program cu public potrivit domeniului de activitate. Din cele 40 de constatări la faţa locului, la şase agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. Totodată au fost desfăşurate opt exerciţii de evacuare la care au participat 150 de persoane.

 Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient.

Sursa: Prefectura Satu Mare

 

Un comentariu

  1. vasalica Răspunde

    Sa le inchideti. Doamne fereste sa se repete tragedia la Satu Mare!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.