Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Dezvăluirile unui cavaler templier, la Satu Mare

florin-horvathCunoscutul scriitor sălăjean Florin Horvath, membru al Ordinului Cavalerilor Templieri și al Francmasoneriei, își lansează la Satu Mare noul roman ”Umbrele nevăzutului”. Romanul va fi lansat vineri, 11 decembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu începere de la 17:00.

Cartea, intitulată ”Umbrele nevăzutului”, ne provoacă la un exerciţiu de credinţă, urmărind parcursul moaştelor Sfântului Ioan Botezătorul, pe durata a mai bine de 2.000 de ani. Este al șaselea roman al scriitorului Florin Horvath, după „O lacrimă pentru Măria Sa”, „Voievodul albastru”, „Un templier la Sarmizegetusa”, „Ultimul festin” și „Vecernie la amiază”.

În vârstă de 70 de ani, Florin Horvath şi-a început cariera ca pilot militar, după care a lucrat în industria zălăuană. „O lacrimă pentru Măria Sa”, carte apărută în 1987, a însemnat debutul literar al lui Florin Horvath, debut care s-a bucurat de premiul Uniunii Scriitorilor pentru „Cel mai bun roman istoric“. Un alt roman istoric al său, „Voievodul Albastru”,a obţinut premiul „Duiliu Zamfirescu al Uniunii Scriitorilor, în 2001, iar în 2009 a publicat „Un templier la Sarmisegetusa”, urmate de „Ultimul festin” şi „Vecernie la amiază”. 

În calitatea sa de membru al Ordinului Cavalerilor Templieri (unde avea la un moment dat rang de prior) şi al Francmasoneriei, Florin Horvath a publicat şi studii de specialitate despre şi pentru aceste organizaţii: „Coroana celor şapte mari maeştri” (2001), „Îndreptar franc masonic” (2004), „125 de ani de lumini şi umbre în francmasoneria românească” (2005), „Legenda lui Zalmoxis”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.