Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

”Mama” Găștii Zurli a adunat peste 73.000 de like-uri într-o zi cu o postare emoționantă

mirela_retegan_0Mirela Retegan, inițiatoarea proiectului Gașca Zurli, a făcut ieri seară un gest emoționant pentru un copil al străzii din Satu Mare. Micuțul era supărat că la el nu vine Moș Nicolae, astfel că Mirela l-a luat de mânuță, a intrat cu el într-un magazin și i-a cumpărat tot ce i-a poftit sufletul. Fotografiile cu băiatul încărcat cu daruri, de pe pagina ei de socializare, au adunat într-o zi peste 73.000 de like-uri și a fost redistribuit de peste 4.100 de persoane.

El este cadoul meu. Stătea în fata unui hotel și m-a rugat să iau o ciocolată pentru el și un litru de lapte pentru fratele bebeluș. În 10 minune, Marcus ieșea din magazin fericit cum poate nu a mai fost niciodată de Moș Nicolae. I am luat și o căciulă și i-am spus că în seara asta Moșul m-a rugat să-l ajut să le ducă fraților lui dulciuri. Mulțumesc Moș Nicolae că mi-ai dat o misiune așa frumoasă în seara asta specială”, a scris Mirela Retegan pe pagina sa de Facebook.

Copilul a umplut un cărucior numai cu dulciuri – napolitate, moși de ciocolată, cornuri, bicuiți și pufuleți – pentru el și pentru cei șase frați pe care îi avea acasă. Gestul Mirelei a impresionat mii de oameni care s-au simțit inspirați să facă și ei la fel. Mulți au redistribuit postarea și au promis că vor încerca să facă și ei mici bucurii de Crăciun unor copii din familii nevoiașe.

Sursa: www.click.ro

5 comentarii

  1. Sanda Răspunde

    Frumos gestul. Atâta doar că postarea fotografiilor pe o rețea de socializare se poate interpreta în sensul că a fost un gest (doar) pentru imagine.
    Presupun că mai avem de așteptat până când VIP-urile vor face astfel de gesturi cu modestie, în secret, un secret doar între ele și persoanele pe care le ajută.

  2. sm Răspunde

    Nu cred că Mirela mai are nevoie de imagine ! Ea și-a creat imaginea – POZITIVĂ ! – prin muncă ! Prin bucuriile pe care le aduce celor mici, nu doar de Moș Nicolae.

  3. satmarean Răspunde

    Cei care spun ca VIP-urile trebuie sa faca gesturi frumoase si de caritate cu modestie si in secret , cu tot respectul, dar nu au dreptate !

    VIP-urile trebuie sa fie un exemplu frumos, sa emotioneze printr-un gest/actiune caritabila frumoasa si cu mare incarcatura umana, sa fie un exemplu de generozitate si umanitate ! Anonimii frumosi pot fi frumosi si generosi in tacere, dar VIP-urile indragite si respectate TREBUIE sa ofere lumii largi ca SOLIDARITATEA si COMPASIUNEA SE TRANSMIT PRIN PUTEREA EXEMPLULUI PERSONAL !
    Sa-ti fie mila de un copil flamand sau de un bunic trist si flamand care cerseste tacut pe un petic de drum, CINE o poate face intr-un mod mai frumos decat un VIP indragit sau un politician respectat si iubit ?!…

    BRAVO, Mirela , esti si ai ramas un satmarean de poveste , minunat adica !…BRAVO !

  4. Sanda Răspunde

    Observ că sunt în minoritate, deși am apreciat și eu gestul Mirelei de a-i face o bucurie unui copil al străzii.
    Am să vă spun acum ce mă deranjează cel mai mult în toată povestea asta cu cele 73.000 de like-uri: faptul că acestui copil nu i-a fost protejată identitatea, că a fost fotografiat, iar fotografiile acestea au fost văzute de foartă multă lume. Mă deranjează că Mirela Retegan îl tratează pe acest copil exact ca pe un copil al străzii, marginalizându-l, de fapt. Imaginați-vă că peste 5 ani, să zicem, acestui copil îi va fi adresată următoarea întrebare (la școală, sau în alt mediu): așa-i că tu ești acel copil al străzii căruia Mirela Retegan i-a cumpărat dulciuri?
    Cred în continuare că faptele de caritate trebuie făcute în secret, chiar și de către VIP-uri și politicieni. Cred că ”beneficiarii” acestor fapte trebuie să decidă dacă vor face public sau nu ajutorul ce le-a fost acordat și numele binefăcătorului. Abia atunci faptele VIP-urilor și politicienilor vor fi ”exemplare”, pentru că vor fi sincere, dezinteresate, așa cum trebuie să fie orice ajutor.
    Îi sugerez Mirelei Retegan să bucure copiii din oricare centru de plasament, printr-o vizită a Găștii Zurli în mijlocul acelor copii defavorizați, acum, în preajma sărbătorilor. Gratuit, desigur.

  5. Doina Sabou Răspunde

    decat sa tot dam pomana la copi strazi acaror parinti nu vreau sa munceasca numai trimit copii la cersit ar trebui sai oblige autoritatile sa mearga la lucru parinti si sa leofere ceva decent sunt multi care merg sa munceasca si ofera copilor o mica atentie de mos si nu asteapta sa primeasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.