Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Mani Gyenes va participa la Raliul Dakar 2016. Câteva zile până la START

mani-gyenes-si-noul-sau-ktm-450-rally-replica-raliul-dakar-2016Cea de-a 37 ediție a Raliului Dakar este pe cale să înceapă. Între 3 și 16 ianuarie, 153 de motociclete vor încerca să parcurgă aproximativ 9000km de treren dificil în America de Sud. Atenția publicului din România se va concentra pe KTM-ul 450 Rally Replica pilotat de sătmăreanul Mani Gyenes.

În timp ce noi ne vom reveni după petrecerile de sărbători, piloții participanți la Dakar vor trăi adrenalina pregătirilor și a startului. Majoritatea vor petrece Anul Nou în zona Buenos Aires, locul de unde sa va pleca în concurs. Este cea de-a opta ediție când raliul se ține în America de Sud. Dacă anul trecut traseul a fost prin Chile și Peru, acum se va alerga prin Argentina și Bolivia.

Pilotul sătmărean Emanuel “Mani” Gyenes, component al Autonet Motorcycle Team, va concura pentru a șasea oara în cel mai cunoscut rally-raid. Mani a câștigat ediția 2015 la clasa Maraton (locul 21 la general) și revine în șaua unei motociclete KTM 450 Rally Replica. Este o motocicletă nouă, mai puternică și mai manevrabilă decât cea avută în edițiile anterioare. Are cu 8 kg mai puțin, este pe injecție (mai eficientă la altitudini mari) și a fost primită din partea Consiliului Județean Satu Mare. –

Ediția din 2015 a Dakar-ului a fost câștigată de Marc Coma. Spaniolul, care a câștigat de cinci ori celebrul raliu, nu va mai concura, rolul său fiind acela de director tehnic al concursului. Cyril Despres, un alt pilot care a câștigat de cinci ori Dakar-ul, a schimbat șaua motocicletei KTM cu scaunul mașinii Peugeot 2008 DKR.

Sursa: pemotoare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.