Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Medalion Cultural și dezvelirea bustului Dariu Pop

afis_2-Dariu PopJoi, 17 decembrie 2015 de la ora 14:00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare şi în colaborare cu Casa Corpului Didactic organizează Medalionul Cultural și dezvelirea bustului lui Dariu Pop,  care va avea loc în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. 

După dezvelirea bustului lui Dariu Pop, la Casa Corpului Didactic va avea loc lansarea cărților: ”Dascălul din Blidari”  și ”Note autobiografice” semnate de Dariu Pop.

Profesorul,  ziaristul şi omul de cultură  Dariu Pop s-a născut în data de 16 aprilie 1887 în Măgura Ilvei şi după o viaţă zbuciumată se stabileşte în 1919 la Satu Mare ca inspector şcolar contribuind la organizarea învăţământului românesc din judeţ,la editarea de manuale şi la construirea de noi şcoli(peste 130).

Înfiinţează asociaţii, organizează reuniuni formative şi contribuie la apariţia unei reviste pedagogice în 1925, ,,Viaţa şcolară”. Activitatea sa literară începe cu redactarea primei reviste literare din judeţ ,,Ţara de Sus”(1921).

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.