Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Petric și-a prezentat bilanțul. Vrea să facă din Codru zonă defavorizată

Octavian Petric (9)Deputatul PSD Octavian Petric şi-a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, un scurt bilanţ al mandatului pe cei trei ani de când este parlamentar, anunţând că cea mai mare parte a proiectelor sale au fost realizate sau sunt în curs de finalizare.

Potrivit acestuia, dintre promisiunile electorale pe care şi le-a îndeplinit se numără reabilitarea drumului naţional dintre Livada şi Negreşti-Oaş și obţinerea de fonduri pentru construirea unui sediu nou al Primăriei Tăşnad.

La capitolul proiecte în implementare, Petric a amintit stațiunea de schi de la Luna Șeș, realizată în proporție de 80% și construirea celui de-al treilea pod peste Someş, în zona Ştrandului, a cărui licitaţie se va relua la anul viitor.

Deputatul a reamintit că alături de ceilalţi parlamentari din judeţ a susţinut amendamentul la legea bugetului prin care centura de ocolire a municipiului Satu Mare primeşte o finanţare de 20 de milioane de lei în 2016.

Petric a mai anunţat că doreşte declararea zonei Codrului drept zonă defavorizată, pentru ca să primească fonduri mai multe şi să se dezvolte. Petric a explicat că terenul agricol din zona Codrului este de categoria a IV-a, adică foarte slab, motiv pentru care propune un proiect asemănător celui prin care s-a dezvoltat Maramureşul, şi anume scutirea de taxe şi impozite, şi acordarea de facilităţi fiscale. Parlamentarul PSD mai dorește realizarea unui proiect pilot pe trei comune prin care să fie acordate sume între 5.000 – 10.000 de euro pentru înființarea de solarii, iar legumele să fie preluate și vândute în supermarketuri.

Proiectul zonei defavorizate este încă în faza de idee, urmând să se vadă dacă este posibil acest lucru şi nu se încalcă reglementările Uniunii Europene.

19 comentarii

  1. ddd Răspunde

    vorbesti de reabilitare drum livada – negresti nu va este rusine obrazului acolo se numeste furtisag la drumul mare…,cine e asfaltatorul ? reabilitare pe draqu

  2. Coca Laru Răspunde

    Adica, mai nimic!Un strat de bitum pe DN 19 si atat??!!Nu locuri de munca,nu sala polivalenta,nu pod,nu centura…nada,nada(nimic in spaniola)!Nici macar partia aia amarata de la Luna nu ati fost in stare sa o terminati de 10-12 ani incoace!La cate chefuri ati facut in judet cu guvernantii si parlamentarii,pe degeaba,la cat de mari prieteni v-ati dat, ba cu dragnea ,ba cu ponta, macar un pod puteati rezolva!E clar ca anul viitor vor castiga ungurii care nu vor face nici cat ati facut voi!Halal judet,halal parlamentari!Mi-ar fi rusine sa mai fac “bilanturi”!Auzi ce chestie,zona codru defavorizata!?Pai acum???Zona codru e defavorizata de sute de ani iar tu abia acum ti-ai data seama?Esti baiat bun,stiu ca vrei,insa palaria aia de parlamentar…Ok,Doamne-ajuta!

  3. castrica Răspunde

    Bombonel.. las-o balta, treci al calsa II a, fraiere la scoala nu la tren.., auzi ma ,, DOMNU Mircea G. si a dat demisaia din presedinte PSD ” asa si pana acu cine i-a lins dosul nu se pune????
    Da din consiliul judetan nu isi da demisaia??? , adica mai tolerati sau va place SA LINGETI DOSU in continuare?

  4. nicu Răspunde

    Bilantul corect e urmatorul:3,5 ani ati avut TOATA puterea atat la nivel local(pres.CJ,vice CJ,primar SM,primar Negresti,primar Tasnad,60% primari comune,prefect,90% sefi deconcentrate),cat si la nivel central(Parlament 65% USL,Guvern cu prim-ministru PSD)si nu ati inceput niciun proiect major ptr SM ,al 3 pod ,sosea centura,sala pilivalenta.Nici criza economica nu ati avut.Asa ca lasati-ne!Vedeti in ce an a obtinut regiunea din MM statutul de zona defavorizata si de cand nu-l mai are,deasemenea mai spuneti-ne cate regiuni din Ro au acest statut.In UE asa ceva se cheama concurenta neloiala,ajutor de stat.Asa ca nu mai vindeti iluzii bietilor codreni.

    • alava Răspunde

      ai perfect dreptate.
      ASTA E. CE SA FACEM.TOATA PUTEREA AU AVUT-o.
      la alegeri cu 1kg de zahar si 1 litru de ulei vor castiga iarasi.No problem , Govor la anu va face “facultate” poate prinde si un master.

  5. Oampa Răspunde

    Il prinde Revelionul pe Govor la puscarie? Cazul se judeca la Inalta Curte…oricum nu scapa…In sfarsit platesti porcule! Sa mananci mult la inchisoare sa ai putere sa faci dragutele cu condamnatii restul.:)

  6. baba ana Răspunde

    Ba prostovane, esti surd sau nu auzi clinketul catuselor?

  7. Paula Răspunde

    Mai lasati-l pe nea Mircea. Asta e mic copil fata de Coica si gasca lui de postaci. Nea Mircea a facut macar o poarta la spital. Coica doar ciordeala si iar ciordeala..

  8. milionarul Răspunde

    prezinat-ti demisia BOULE!GOVOR e la puscarie si la anul o i-ei cu executare ca nici mama dracului nu te mai impune PROSTOVANE!

  9. octav Răspunde

    Petric vrei presedentia PSD!?…..vorba lu’govoras TU VREI DA PACAT CA NU POTI!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  10. Je ef key Răspunde

    WOW a făcut un scurt bilanț .Frate ,va dati seama dacă boul se apuca sa-l facă pe larg.Cate minciuni ii mai ieșeau pe gura.Drumul ăla de la livada la negreșit pe lângă faptul ca este o lucrare mizerabila nu are nici o treaba cu Petric.Luna șes ,de doișpe ani fiecare cacanar de politician tot se lauda dar stațiunea aia născuta moarta tot gaura neagră in buget rămâne.Al treilea pod,mai bine ne povestești de al patrulea si al cincilea ca asta al treilea de la Anderco încoace toți boii boilor ce sunteți Spune-ți ca la-ți făcut.Pamantul e prost da asta vrea solarii si legumicultura,plavane vezi ce sol se pretează la legumicultura si mai du-te dracu .Asta e bilanțul tău scurt spre foarte scurt,de fapt cel mai scurt ca si mintea ta bovina.Asa ca vorba pușcăriabilului Govor ” hai!catre casa”!

  11. sigurcada Răspunde

    unul din cei mai slabi deputati, n-a facut nimic pentru acest judet si nici nu va face.

  12. inactiv, fara transparenta, Răspunde

    Este un parlamenter care nu poate fi contactat de cetateni. Nu are nici nr. de telefon si nici adresa de email,asa cum au toti parlamentarii. (vezi site-ul)
    Nu raspunde la emailurile trimise pentru el pe adresa PSD.Nu raspunde la sesizarile comunitatilor.
    Poate are in vedere doar cateva zone , de unde e el ,Stef, Govor.
    Restul sa se duca …..undeva ,probabil.

    • Coiutz Răspunde

      Dar ce vrei sa-i scrii pe mail sau sa-i spui la telefon?Vrei sa-ti obosesti degetele sau sa-ti racesti gura degeaba?

  13. pop ioan Răspunde

    Va multumim pt.reabilitarea drumului judetean Satu Mare Homoroade, parca a fost o promisiune in campanie, ca multe altele. Chiar nu aveti putina rusine.
    In locul unui ,,deputat,,ca tine si ca multi altii mi-as baga capul in pamint sa nu vad lumea scirbita din jurul meu. Dar ce cer eu, de unde putina demnitate.

  14. pop ioan Răspunde

    ce zona defavorizata, toata populatia judetului e defavorizata ca are reprezentanti ca tine in parlament.

  15. cornel Răspunde

    Este un mincinos ca toti ceilalti fruntasi PSD- vrea zona codrului defavorizata fiindca are sediul firmelor acolo-
    Am vazut in seara asta o emisiune la ITV… era unul de la PSD HORVAT care a zis ca PETRIC a cerut bani pentru centura Satu Mare-Mare mincinos, in bilantul lui PETRIC spune ca a sustinut solicitarea altora, nu ca a cerut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.