Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Proiect internaţional despre refugiaţi, derulat la Liceul Teoretic German

liceuÎn perioada 07.12.-13.12.2015 s-a derulat prima întâlnire din cadrul proiectului internaţional “Flucht-Flüchtling-Weltflüchtling”, proiect finanţat de fundaţia EVZ din Berlin, realizat de Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare în colaborare cu IB Berufliche Schule din Stuttgart. Proiectul este al treilea la rând dintre şcolile partenere.

La proiect au participat 16 elevi de la liceul sătmărean, conduşi de profesoarele Dobos Angéla şi Bonto Gabriela Cristina, respectiv 10 elevi de la şcoala din Germania, îndrumaţi de profesorii Cornelia Schade şi Gratian Riter.

Cu ocazia primei întâlniri, grupul de elevi a desfăşurat diferite activităţi cum ar fi: vizita sinagogii şi a diverse monumente istorice din Satu Mare, participarea la workshopuri de sensibilizare şi realizare de material în tema proiectului,  au ascultat o prezentare despre centrele ONG-ului JRS pentru refugiaţii din România, au vizionat filmul “Năvodul” realizat tot de JRS, au vizitat Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Şomcuta Mare. Prin aceste activităţi tematice legate de refugiere şi marginalizare, elevii au reuşit să înţeleagă mai bine oamenii care au fost nevoiţi să se refugieze din ţările lor.

A doua întâlnire va avea loc în iunie 2016, la Stuttgart, unde participanţii proiectului vor organiza o zi de acţiune pe 20 iunie, Ziua mondială a  refugiatului.

Cunoştinţele dobândite cu ocazia derulării proiectului vor fi diseminate în cadrul unor întâlniri de prezentare a materialelor realizate de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.