Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Școala Avram Iancu, reabilitată energetic și dotată cu echipamente IT

inchidere proiect Scoala Avram Iancu (7)La sediul Primăriei Satu Mare a avut loc astăzi conferința de închidere a proiectului cu finanțare europeană ”Implementarea măsurilor de eficiență energetică la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu din municipiul Satu Mare” prin care instituția școlară a devenit una dintre cele mai moderne din Satu Mare. Valoarea proiectului a fost 2.114.797,76 lei.

În cadrul conferinței au fost prezenți primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, directorul Școlii Avram Iancu, Cătălina Satmari și parteneri din cadrul proiectului.

Obiectivul proiectului a fost reabilitarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Satu Mare, prin modernizarea întregului sistem de încălzire și izolarea pereților exteriori a imobilului. Valoare totală a proiectului a fost de 2.114.797,76 lei din care valoarea totală eligibilă reprezintă suma de 1.659.106,43 lei.

Eficientizarea energetică a clădirii școlii a presupus următoarele activități: înlocuirea ferestrelor din lemn cu tâmplărie PVC termoizolantă, aplicarea sistemului de termoizolație la pereți și planșee, înlocuirea ușilor de la intrare în clădire cu uși noi termoizolatoare, înlocuirea tuturor corpurilor statice de încălzire a conductelor și coloanelor de distribuție din interiorul clădirii și îmbunătățirea sistemului de iluminat din interiorul clădirii în vederea reducerii consumului de energie electrică.

Pe lângă modernizare, proiectul a mai presupus și dotarea școlii cu echipamente IT, materiale didactice și mobilier. A fost dotat și echipat un cabinet multimedia cu calculatoare, laptop-uri, monitoare, server, switch, o multifuncțională laser, mese pentru calculatoare, scaune ergonomice și alte materiale didactice, precum, microscop binocular, truse pentru laboratoare (biologie, fizică) planșe pentru cabinetul de geografie, etc.

Primarul Dorel Coica a declarat în cadrul conferinței că vor urma și alte proiecte de reabilitare termică și de dotare a școlilor din Satu Mare, astfel ca până în 2020 toate unitățile de învățământ din municipiu să le ofere elevilor cele mai bune condiții la standarde europene.

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    BRAVO primarului COICA pentru politica sa prin care doreste să le ofere elevilor satmareni cele mai bune condiții la standarde europene !…BRAVO , pt ca urmareate interesul suprem al copiilor satmareni de-a avea conditii minunate/civilizate in scolile satmarene !

    • sexu Răspunde

      păcat că elevii intră prin noroi și belți în școală și păcat că sălilele de clasă sunt insuficiente și copiii sunt obligați să facă ore de dupămasă din acest motiv , renovarea trebuia terminată la 01 09 2015 și nu a fost terminată iar copiii au făcut ore printre moloz și muncitori ,CONTEAZĂ ?

  2. dorel Răspunde

    Dar cu scoala Octavian Goga pe cand aveti de gand sa faceti ceva? In primul rand cu conducerea, dupa cu restul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.