Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

Voluntarii de la Crucea Roșie Satu Mare, în marș anti-SIDA (Foto)

Mars Crucia Rosie (1)Nu mai puțin de 50 de voluntari de la Crucea Roșie, filiala Satu Mare, au participat astăzi la marșul de solidaritate pentru bolnavii de SIDA. Acțiunea a fost organizată cu scopul de a marca Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA și nu în ultimul rând, de a atrage atenția tinerilor și cetățenilor asupra riscurilor la care se expun dacă nu folosesc prezervativul.

Tinerii trebuie să știe că ei sunt cei mai predispuși la această boală și trebuie informați corect cu privire măsurile de protecție. De asemenea, nu trebuie să îi condamnăm pe cei care suferă de această boală, e o boală ireversibilă și mortală în anumite cazuri” a declarat directoarea Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.

Acțiunea s-a desfășurat în centrul municipiului, în jurul orei 16:00. Tinerii voluntari și-au dat întâlnire în fața magazinului ”Someș” de unde au pornit în marș pe aleea Corneliu Coposu iar apoi spre Parcul Central din Piața Libertății.

Participanții la marș au înconjurat parcul după care s-au întors la locul întâlnirii. Pe tot parcursul drumului aceștia au plimbat un banner cu mesajul ”Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.