Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

16 persoane din Dorolț și Sătmărel, diagnosticate cu trichineloză

images (14)Trichineloza face victime în județul Satu Mare. Un număr de 16 persoane din Dorolț și Sătmărel au ajuns în această săptămână la spital, după ce au consumat carne infestată cu parazitul Trichinella spiralis.

Potrivit directorului D.S.V.S.A, Nicolae Dumuța, din cele 16 persoane, șapte au rămas internate la secția de Boli Infecțioase, iar în cele din urmă trei persoane au fost externate, restul persoanelor sunt sub supraveghere medicală.

Inspectorii DSVSA, împreună cu Direcția de Sănătate Publică au demarat o anchetă în acest caz și au prelevat probe de carne, analizele confirmând infestarea acestora cu Trichinella spiralis.

De asemenea, în urma examenului trichineloscopic la o probă de carne, a fost diagnosticată Trichineloză și la o suină din localitatea Odoreu. Cantitatea de 180 Kg carne în valoare de 1.200 lei a fost dirijată pentru incinerare într-o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar .

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare recomandă consumatorilor să evite achiziţionarea de produse de origine animală, sau carne porc, vițel – din locuri neautorizate sanitar veterinar sau păstrate şi comercializate în condiţii necorespunzătoare.

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.