Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Casă în flăcări pe Amaţului. Proprietarul a suferit arsuri pe faţă şi mâini

pompieri_incendiuÎn ziua de 06.01.2016, la ora 02.34, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anuntat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit, din localitatea Satu Mare, str. Amaţului.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu trei autospeciale.
Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 02.39 şi au constatat că ardea acoperişul casei, cu pericol de propagare la întrega casă de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.09.
Au ars: construcţia din lemn a acoperişului, mobilierul din 5 încăperi, tavanul din scândură pe aproximativ 120 m.p.
S-au degradat: 6 geamuri termopan, 5 uşi de interior, zugrăveala de pe pereţi, parchetul de la etaj şi parter şi aproximativ 4000 bucăţi ţiglă.
Cauza incendiului: coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
În urma incendiului proprietarul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi la nivelul feţei, fiind preluat de către un echipaj de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri la faţa locului şi a fost transportat şi predat Unităţii de Primiri Urgenţe Satu Mare.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.