A dat un tun de 5 milioane de euro şi a cheltuit toţi banii. Reacţia neaşteptată a samsarului din Satu Mare când a aflat că trebuie să dea toţi banii înapoi

12 ianuarie 2016 | 31 comentarii

Untitled-1_5e3af8_3db475c17aDupă ce a dat un tun de 5 milioane de euro ANRP şi a cheltuit mai toţi banii, un samsar din Satu Mare a ajuns la psihiatru când a aflat că trebuie să dea banii înapoi.

Aparent un simplu şmecheraş pasionat de maşini scumpe şi cluburi, din Satu Mare, Michael Mureşan, zis “Power” printre prieteni, nu este cunoscut de multă lume. El este, de fapt, unul dintre băieţii “deştepţi” care au ştiut să jongleze cu dosare grele de retrocedări, ajutat de oameni cu funcţii mari, de la Bucureşti. Aşa au reuşit, cot la cot, să dea şi un tun de 5 milioane de euro, după ce Michael Mureşan a cumpărat cu 100.000 de euro drepturile de cesiune de la moştenitorii de drept ai unui teren supraevaluat, din Satu Mare. În mod bizar, nişte magistraţi ai Judecătoriei Sectorului 2, unde s-a disputat dosarul pentru obţinerea despăgubirilor, au dat o sentinţă în favoarea samsarului fără să se crucească de această sumă, evaluată pentru o bucată de teren dintr-un oraş de graniţă, şi au admis inclusiv executarea silită a ANRP. Se întâmpla în 2012, iar banii i-au intrat rapid în cont lui “Power” cu ajutorul lui Cătălin Dumitru, fost preşedinte al ANRP, susţin procurorii. Evident că ajutorul nu a fost gratis, iar Dumitru ar fi cerut 1 milion de euro din această megatranzacţie, bani pe care i-ar fi încasat cu ajutorul fiului său.

Au risipit banii

Toată lumea jubila de fericire şi banii au început să fie cheltuiţi în stânga şi-n dreapta. Manevra celor doi a fost deconspirată însă de procurori, iar în 2014 au fost amândoi arestaţi, pentru o perioadă scurtă, ce-i drept. Între timp, Michael Mureşan apucase să cheltuiască o parte din bani pe maşini de lux, ba chiar a cumpărat un complex din Satu Mare, care valora peste 400.000 de euro. Surpriza a venit recent, când tot instanţa, de data aceasta, Tribunalul Bucureşti, a decis că ANRP are dreptul să recupereze suma de 5 milioane de euro de la Mureşan.

ANRP nu a recuperat suma

Vestea l-a bulversat puţin mai mult, de vreme ce acesta a ajuns la secţia de psihiatrie a unui spital de specialitate din Sighetu Marmaţiei. La scurt timp după ce a ieşit din penitenciar sub arest la domiciliu, el le-a cerut voie judecătorilor să meargă de două ori pe săptămână la un medic de specialitate, supravegheat de poliţie. Asta, în vreme ce fostul vicepreşdintele ANRP mai cheltuia banii, pe care se presupune că i-a luat ca mită, pe un eveniment pe care fiul său să-l ţină minte pentru tot restul vieţii. I-a organizat o nuntă fastuoasă la un local de lux din Bucureşti şi, evident, şi el a cerut acordul judecătorilor pentru a se deplasa la petrecere, fiind supravegheat tot timpul de poliţie. Atât Michael Mureşan, cât şi Cătălin Dumitru sunt judecaţi sub control judiciar în acest moment, în vreme ce ANRP a precizat că echivalentul în lei a 5 milioane de euro nu a putut fi recuperat până în acest moment.

Sursa: www.libertatea.ro

 

 

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (31)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Ion spune:

  nu are pe dracu, bine ca nevastasa se plimba cu Porsche panamera !

  • Ionela spune:

   Fetitelor ! De ce sunteti rele? Michael se plimba
   de 20 de ani cu masini scumpe,sa ocupat de imobiliare si a lucrat,construit si intermediat imobile nu sa ocupat de rautati ca voi,nu aveti coloana sa va dati numele adevarat. Daca a gresit in fata legi vom vedea,de ce judecati voi? Si de se plimba cu dacia e acelas om. Voi sunteti sfintii?D-zeu se uita la interiorul omului, nu la masina,de maine pentru a va face placere se va plimba cu masina de 10 ani vechime.D-zeu sa va dea inpatrit raul cel doritii acestui om, care nu va facut rau vreodata,rau semanati,rau ve-ti recolta.D-zeu stie ce are sa va dea!!!

   • mona spune:

    Ai dreptate,de ce judeca ele pe alti? Uitativa la voi si ganditiva cat de curate sunteti,snelle va-ti prostituat,drogat, si acuma judecati pe alti? Au trecut 4 ani, si tot nu aveti alte stirii? Nu fi-ti asa rele cinstitelor!!!!

   • georges spune:

    Auzi ionela decind i ai aparare la acest infractor infect nu-l cunosti cu siguranta mai bine ca mine sa-i putrezeasca oasele in parnaie si tu care incerci sa-l protejezi probabil ca esti sub o forma s-au alta complice la ceva… ha ha prostuto te joci cu focul vezi sa nu fii si tu arsa!!!

 2. alava spune:

  fac pariu ca si la ora asta sta in centru pe terasa, citeste stirea , si rade cu curu de statul Roman si se gandeste la umatorul tun.
  Unde mai recuperez tu 5 milioane.

 3. Exxx spune:

  Ion normal ca panarama cu bendeu zbarcit numai cu un Panamera se lafaie

 4. Yo spune:

  Asta e statul roman. Sunt prosti cei de la stat eu le-as face dosar penal amandurora dintre implicati si termen la dispozitie pentru a returna banii, daca nu-i returneaza la inchisoare nu pentru 1-2 luni cat a stat ci pe cel putin 20 ani pentru ca e ilegal si trebuie sa fii dement sa vinzi ceva ce apartine statului.Romania e plina de oameni d-astia!

 5. vivien spune:

  Daca banii au fost obtinuti prin comiterea unor infractiuni , organele de urmarire au posibilitate sa puna sechestru extins pe bunurile achizitionate din acesti bani iar ANRP sa-si recupereze macar o parte din acestia . Restul daca au de unde se pot recupera de la cei implicati. Doar legile trebuie sa fie mai drastice … ca posibilitati sunt .

 6. :))) spune:

  singura lui gresala este ca impartit bani la toti prosti.

 7. psd, psd spune:

  pe terasa cu Sumlas, Dorle, toata gasca

 8. Pop Ioan spune:

  Oare primul “administrator” de la Villa … si casele de oaspeti de pe Anna Ipatescu si Avram Iancu de ce a disparut asa peste noapte din peisajul orasului???

 9. alin din pin spune:

  20 ani de puscarie acestui hot si ANALFABET , ride de statul roman , repet 20 ani de puscarie merita COCALARUL asta

 10. corina spune:

  sa mearga la inchisoare , pe fata lui asta se vede ca i un infractor nenorocit

 11. Cri spune:

  Lăsați ca merita statu !!! Da pe noi cum ne fura ??? Bine face !!! Cât timp nu e dreptate fata de noi din partea statului atunci nu va mirați

 12. Georges Pask spune:

  Fatata infecta si lepadata sa crepi in parnaie nenorocitule impreuna cu cei care te au protejat pina acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest