Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Emu, porumbei, găini şi iepuri, la expoziţia asociaţiei Someş (FOTO)

expo pasari, iepuri 2016 (102)Expoziţia de păsări şi animale mici organizată de Asociaţia Someş şi-a deschis astăzi porţile în pavilionul de lângă ştrand, fiind expuse câteva sute de exemplare din zeci de rase.

Cei care au ocazia să treacă pragul expoziţiei pot vedea pe lângă cele două exemplare de emu, atât cea mai mică raţă din lume, micul atlantic, cât şi cea mai mare raţă, rouenul. Acestea, alături de alte raţe mandarine, caroline, fazani şi păuni în diferite culori aparţin sătmăreanului Răzvan Ţiplea.

O prezenţă mai numeroasă în acest an a fost a găinilor “gât golaş”. Răzvan Ţiplea s-a înscris într-o asociaţie care îşi propune salvarea acestei specii, foarte rezistentă de altfel, dar nu atât de îndrăgită de populaţie.

Dintre expozanţi, cel mai reunumit a fost Iosif Barazu, campion naţional de mai multe ori cu găinile rasa orpington.

O rasă mai deosebită prezentă este cea a găinii de mătase. Exemplarele de culoare albă au fost spălate pentru a arăta impecabil. Preţul unei astfel de găini ajunge la 120 de lei, şi necesită o îngrijire specială, mărturiseşte proprietara Gabriela Sabău. Aceste păsări nu mănâncă boabe întregi şi trebuie îngrijite atent.

La categoria porumbei, s-au remarcat bălţaţii de Satu Mare, specie refăcută de Iuhas Bertalan, preşedintele asociaţiei, dar şi alte rase precum jucător de Botoşani, roller de Cluj, szeghedin, oglindat de Budapesta, cosoa sau king.

Expoziţia poate fi vizitată sâmbătă şi duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.