Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Escrocherie cu plata biletelor prin SMS. Transurban Satu Mare a luat o țeapă de 13.000 de lei

images (4)Șase regii de transport public, printre care și Transurban S.A Satu Mare, au fost ţepuite de firma Simplus Invest controlată de cuplul Corina și Dan Boabes. Firma Simplus Invest SRL Bucureşti a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe 6 noiembrie 2015, iar tabelul preliminar al creanţelor demonstrează că “inovaţia” firmei – plata biletelor prin SMS – a fost o ţeapă aplicată mai multor regii/societăţi de transport public din ţară.

Cea mai afectată regie este cea din Bucureşti, RATB fiind înscrisă la masa credală cu 401.490,77 lei, în timp ce RATP Iaşi figurează cu 156.700,93 lei. La regia ieşeană situaţia este foarte încâlcită: aceasta este în insolvenţă de multă vreme, s-a judecat cu SIMPLUS INVEST şi a obţinut câştig de cauză, dar banii nu au fost încasaţi. Ciudat este şi faptul că RATP Iaşi a contestat creanţa trecută în tabel (Dosar nr.37241/3/2015/a4), deşi administratorul judiciar FAST INSOLV SPRL (Bogdan IANCU) a acceptat exact suma solicitată.

Reamintim faptul că la începutul anului trecut, regia de transport public din Iasi a câştigat în instanţă contravaloarea a sute de mii de bilete achiziţionate de ieşeni prin SMS într-o perioada de şapte luni, respectiv perioada iunie – octombrie 2014. Practic, firma Simplus Invest SRL era intermediarul dintre RATP şi operatorii de telefonie mobilă.

În total, este vorba de peste 70.000 euro, sumă la care se adaugă penalităţi. Practic, suma pe care RATP trebuie să o recupereze pentru perioada iunie 2014 – ianuarie 2015 ajunge la aproximativ 100.000 euro.

Firma bucureşteană a mai fost dată în judecată şi de alţi parteneri de afaceri, pe rolul instanţelor fiind deschise mai multe procese. Potrivit supervisor.ro, printre “beneficiarii” ţepelor aplicate de firma familiei Boabes se mai numără Oradea Transport Local SA- 110.530,61 lei, Societatea de Transport Public SA Alba Iulia – 58.174,59 lei, Transport Calatori Expres SA Ploieşti – 56.276,90 lei sau Transurban SA Satu Mare – 13.073 lei.

“Zvonul că ţepele au fost asumate din start de regiile/societăţile de transport este susţinut şi de dezinteresul manifestat de aceşti creditori faţă de derularea procedurii. Astfel, pe 4 ianuarie 2016, s-a desfăşurat prima şedinţă a Adunării Creditorilor. Şefii de regii probabil erau încă sub influenţa sărbătorilor şi le-ar fi fost greu să se deplaseze la Bucureşti, dar un punct de vedere ar fi putut să transmită. Dar nu s-a întâmplat aşa”, precizează supervisor.ro.

Următorul termen de judecată este pe 28 ianuarie 2016.

Sursa: supervisor.ro.

Un comentariu

  1. Cristian Răspunde

    Demisia Ionut Bujor!!!! Primul lucru când a venit la conducerea Transurban a implementat chestia asta cu SMS, asa inspirat a fost, ca uite rezultatul….numai incompetenti promovati pe criterii politice??? Sa vina DNA-ul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.