Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

IPJ Satu Mare: Recomandări în atenția participanților la trafic

descărcare (6)Recomandări ale poliţiştilor sătmăreni, pentru evitarea accidentelor, în condiţiile avertizării meteo de precipitaţii.

Având în vedere atenţionarea ANM privind semnalarea unor precipitaţii, sfătuim conducătorii auto să conducă prudent şi să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.  De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de către poliţişti, luni pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare,  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 182 contravenţii,  în valoare  de aproximativ  19500 lei. Astfel au fost sancţionaţi participanţi la trafic pentru abateri cum sunt : nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni(11), defecţiuni tehnice(36), nerespectarea regimului legal de viteză(37), nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti(12), lipsă documente(15), necuplarea centurii de siguranţă(25), etc.

Sursa: IPJ Satu  Mare

Un comentariu

  1. bocanci de campina Răspunde

    So gasit gabori ce stau la panda sa te amendeze sa faca recomandari, in vederea fluidizari traficului si combaterea incalcarilor normelor rutiere, daca ar avea orasul asta imputit infrastructura am putea si noi circula, pod sosea de centura samd, da asta asai ca nu e treaba voastra, voi stati si rupeti chitante si procese verbale cu gandul la pensie. Dormiti in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.