Programări online pentru cărți de identitate la Satu Mare

13 ianuarie 2016 | 22 comentarii

conferinta primarie (15)Pentru a veni în  întâmpinarea tuturor cetățenilor, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi Ghişeu Unic din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Satu Mare pune la îndemâna acestora, prin intermediul internetului, modalitatea de a rezerva ora de depunere la ghişeu a cererii şi actelor necesare în vederea eliberării cărţii de identitate, într-un mod elegant, practic şi modern.

Acest program se înscrie în tendinţele actuale de modernizare a serviciilor oferite de primărie cu scopul de a oferi cetăţeanului servicii de calitate adaptate nevoilor sale.

În acest sens, începând din data de 15 ianuarie 2016, cetăţenii au posibilitatea să se programeze online pe siteul principal al Primăriei municipiului Satu Mare – www.satu-mare.ro, la secțiunea rezervare acte de identitate.

Noua modalitate de programare vine în sprijinul cetăţeanului şi nu o exclude pe cea a prezentării, fără programare, la ghişeu.

Anunțul a fost făcut oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către directorului executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor al municipiului Satu Mare, Ionel Torja.

Potrivit acestuia, programările se fac cu cel puțin o zi înainte de depunerea cererilor pentru actele de identitate iar timpul de depunere a cererilor este de 15 minute pentru fiecare persoană, timp în care se realizează şi fotografia persoanei respective.

Prezent în conferința de presă, primarul Dorel Coica a declarat că s-a realizat acest proiect pentru a veni în sprijinul populației, pentru a nu pierde timp la ghișee și în mod special pentru cei din străinătate, afirmând că le va fi mult mai ușor să se programeze și să se prezinte la oră fixă.

Totul va merge foarte rapid, fără plimbări, fără nervi și cheltuieli”, a spus primarul.

Ionel Torja a mai ținut să precizeze că în anul 2016 vor fi două alegeri iar conform modificărilor pe linie de evidență a persoanelor, actele de identitate pot fi preschimbate cu 6 luni înainte, ca să nu se mai creeze cozi înainte de ziua alegerilor.

Totodată, a anunțat că începând de luni, 18 ianuarie, Serviciul de Evidență a Persoanelor vine în sprijinul cetățenilor din cele nouă comune arondate instituției, cu o stație mobilă, care îi va scuti de drumurile pentru depunerea de acte pentru eliberare de acte de identitate. Cele nouă sunt: Agriș, Botiz, Bârsău, Doba, Dorolț, Lazuri, Micula, Odoreu și Vetiș.

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (22)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. toma spune:

  Felicitari primarului pentru acedt lucru extrem de bun care s a realizat pentru cetateni

 2. satmarean spune:

  Jos palaria pentru Coica.Este cel mai bun primar.

 3. gelu spune:

  Asta da.scapam de cozi inutile.

 4. Dumitru spune:

  Nu l am votat pe Coica dar a demonstrat ca este primul primar care a facut ceva pentru cetateni acestui oras.

 5. Iadu verde sa va manance. spune:

  Da nu trebuia domnule primar le face ti singe rau celor de la Udmr care nu au facut numic 8 ani.

 6. Kalman spune:

  Nambăr one..

 7. Reny spune:

  Incepe sa miste si acest oras acuma dupa dezastrul lasat de Ghiusy in cei opt ani de inactivitate totala.

 8. Ba esti prost spune:

  Asta numai demonstreaza nepasarea din partea autoritatilor. De ce a trebuit sa asteptam atit ? De ce tocmai acum in an electoral se poate? De ce se face conferinta de presa pentru ceva care ar fi normal? In curind o sa avem conferinte si ovatii de fiecare data cind ceva intra in normal? Pe politicienii nostri noi ii miscam de la spate sa realizeze ceva cu adevarat bun pentru societate? Le dam pensii speciale, ii lasam sa fure din banii publici si le facem conferinte cind in an electoral isi aduc aminte ca mai mai existam si NOI !!??

 9. Adi spune:

  Vrajeala de oltean mincinos, trebuia sa vina cu doi ani in urma cu asa ceva nu cu 2 luni inainte de alegeri. Nu mai pacaleste pe nimeni nesimtitul

 10. satmarean spune:

  Daca s a facut de ce s a facut asa de tarziu daca nu se facea era bine.mentalitate destructiva .suntem bolnavi de negatie.pana la urma este in interesul nostru al cetatenilor.Bravo Coica.

 11. Lia spune:

  Like Coica.

 12. baba besinoasa&chelul mincinos spune:

  Bravo zise DA. NU. A ◆◆◆◆când pune cătușele pe ei.

 13. Leo spune:

  Este un lucru foarte bun care s a facut pentru cetateni.

 14. Nicu spune:

  Persoanele care neaga lucrurile bune care se fac pentru satmareni o fac ori din prostie ori din rautate ori din interese personale.nu este normal sa se intample asa ceva in conditiile in care am ramas in urma celorlalte municipii datorita guvernarii dezastruoase si lipsite de interes al Udmr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest