UDMR-iștii vor inscripții multilingve pe Statuia Limbii Române

28 ianuarie 2016 | 24 comentarii

Consiliu Local, ianuarie 2016 (7)Consilierii UDMR vor inscripții multilingve pe Statuia Limbii Române. Propunerea a venit din partea consilierului Szocs Peter, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Solicit consilierilor să fie de acord ca cei care ridică statuia să studieze posibilitatea și să țină cont de locuitorii de altă naționalitate și de altă limbă din acest municipiu și să fie inscripții multilingve”, a spus Szocs Peter.

Mai mult, înainte de a fi supus la vot proiectul privind aprobarea amplasării monumentului Statuia Limbii Române, consilierul UDMR Leitner Istvan, a solicitat mutarea statuii pe strada Vasile Lucaciu și nu în Piața Libertății, așa cu este prevăzut în proiect.

Ar fi mai bine amplasată statuia Limbii Române pe strada Vasile Lucaciu, lângă Liceul CFR. Ar fi o armonie şi o continuitate. Va fi catargul, statuia Limbii Române, avem Catedrala Ortodoxă, avem Lupoaica şi avem Monumentul Ostaşului Român. Ar fi un complex frumos şi acceptabil”, a declarat Leitner Istvan.

În luare de cuvânt, viceprimarul Radu Roca a declarat că mutarea statuii ar însemna cheltuieli suplimentare iar cât despre inscripțiilor multilingve, nu a dat un răspuns.

 La final proiectul a fost aprobat, astfel că Statuia Limbii Române va fi amplasată în Piața Libertății.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (24)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. istvan spune:

  Daca pe Statuia LIMBII ROMANE va scrie in maghiara, putem pleca din aceasta tara!. A, ca vor fi indicatoare bilingve pana la aceasta, e altceva, sunt de acord, dar pe statuie NU!
  Cu privire la amplasament: dupa mintea consilierilor UDMR, toate statuile cu simbol romanesc sa fie amplasate pe aceeasi ”ulita”, cele maghiare in tot orasul daca se poate.

 2. szocs peter spune:

  Ăștia chiar îs tâmpiți. De unde au scos consilierii ăștia? Cum să pui pe monumentul limbii române scris unguresc? Pe monumentele ungurești ei pun scris românesc. Și oricum trăim în România! Asta n-a trebui să uite!!!

  • radu. spune:

   Nici asa nu se pot numi niste personaje care pe langa aceasta ,,doleanta’ a lor care deja depaseste tiparele , intotdeauna au fost contra tuturor proiectelor benefice orasului.

 3. gyusi spune:

  afara cu unguri sovini din tara la gara la debrecen cu voi si nu ne stricati relatiile noastre cu prietenii romani pe care i avem, rusine kereskeny rusine udmr ca va urmariti doar propriile interese nu si pe cele ale maghiarilor in general!

 4. Un român spune:

  Asta este cea mai mare batjocură adusă românilor din 1940 încoace! Nu va dați seamă cum ne calcă ticăloșii astia în picioare? Dormim cu toții?
  Iar cei care se înhăitează cu ei, sunt TRADATORII NEAMULUI ROMANESC! Trebuie să ieșim în stradă și sa-i alungăm pe barbarii astia! Sus române, sus!

 5. Alt român spune:

  Așa ne trebuie! Am ajuns să fim scuipați în țară noastră direct pe obraz! Nu va dați seamă cât de gravă e situația?
  Astia vor să ajungem la lupte de stradă?
  Cine va trece peste această umilire nu roman, ci un ticălos ca și cei care au propus această infamie!

 6. erika spune:

  Da sa scrie la ei frunte ca-s culmea deja!

 7. cetatean bun spune:

  Cata nerusinare mai incape in EI? Da ei cred ca pot prosti pe toata lumea? Auzi tu,sa cscrie in ungureste pe statuia LIMBII ROMANE!

 8. Romanul spune:

  Adica si-au bagat “traducerea” la strazi, gen Jean Calvin Ter, iar apoi la fel si la consiliu, au traducere, peste tot au traducere, altceva? Ah da, statuia limbi romane, trebuie traducere si acolo, alta explicatie n-am, decat traducere.
  …..

  • Unu' spune:

   romane, du-te la școală și învață să scrii în limba română, apoi poți să vii să dai lecții altora!
   Valabil pentru 90% dintre postacii pesediști!

   • Romanul spune:

    Bravo frate, leaga-te de un comment in timp ce UDMR-isti is fura orasu. Si ma acuzi de PSD-ism. Da-te-n partidu ma-ti si tu. Scuze, am fost suficient de corect pentru tine? Sau doar cu diacritice stii sa citesti? Din cauza primitivilor cu aere de cult ca tine am ajuns asa. Multumesc pentru atentia acordata.

    • Norick spune:

     Limbajul tau este oglinda vietii tale.Degeaba dai cu parere si incerci sa apari ca un mare filozof,fiindca cultura ta lasa mult de dorit…:-P

 9. VASI spune:

  AFARA CU PISOALCELE UDMR IRSTE DIN TARA

 10. bogdan spune:

  Astia o sa ne scoata imediat si din oras la cat sunt de tupeisti. Cate nerusinare poate sa existe !

 11. cetatean spune:

  Mergeți să vedeți afișele pieselor de teatru de la secția maghiară, NICIODATĂ nu sunt scrise și în limba română, sau la orice altă manifestare culturală organizată de unguri unde NICIODATĂ nu se scrie în limba română, asta desigur tot în spiritul bunei conviețuiri invocate de UDMR !

 12. Pnlnl spune:

  Nu este doar tupeu este o lipsa casa de nesimțire dar la noi ptr ciolanul unora sau altora pe care atenție noi i_am votat este o surpriza cererea celor fără bun simt ca numai pe mama lor nu au avut_o de când este așa zisa democrație așa ca sa nu va mirati dragi romani ca în scurt timp o sa ne ceara pașaport sa intram în oraș …. orașul nostru pentru cei care mai afirma ca Transilvana este sau a fost a ungariei mici citiți sau mai bine puneți sa va citească adevărată istorie popor de nomazi ce sunteți adică un fel de tigani

 13. Bratianu spune:

  statuia limbii înfipte…

 14. Attiluta spune:

  Încă o dată s-a văzut cât de periculos este Udmr pentru noi românii! Sunt curios care este partidul românesc care va da mâna cu ei! Aia sunt terminați în Satu Mare, pe vecie, pentru ca vor fi etichetați drept trădători ai neamului românesc!

 15. Vlad Tepes spune:

  Mutantul de Suci Peiter este un șovin foarte periculos! Când îl vezi, nu dai doi bani pe el dar omul e diabolic! Bravo, udmr! Nebunul asta va mănâncă voturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest