Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Alertă la granița cu Ucraina. Gripa porcină se apropie de Satu Mare

gripaAutoritățile române sunt în alertă maximă la granița cu Ucraina din cauza epidemiei de gripă porcină care a ucis, în această țară, peste o sută de persoane. Deocamdată, măsuri severe de precauție au fost luate în zona punctelor de trecere a frontierei din județele Botoșani și Suceava.

În județul Satu Mare a fost constituit un comandament de intervenție care este gata de acțiune în orice moment. Potrivit celor afirmate de directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuța, cel puțin deocamdată, la punctul de trecere a frontierei de la Halmeu nu au fost luate măsuri severe de control.

”Nu am avut nicio notificare din partea autorităților naționale până în prezent. La Halmeu avem un punct de control DSVSA, dar verificările sunt făcute în mod obișnuit. Suntem însă pregătiți pentru orice eventualitate”, a precizat Dumuța.

Potrivit acestuia, chiar dacă deocamdată este departe de județul nostru, gripa porcină AH1N1 poate ajunge în orice moment și în preajma județului Satu Mare, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile sătmărene sunt în alertă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.