Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Amplă campanie de punere în legalitate a celor cu buletine expirate

campanie acte de identitate satu mareDirecția de Evidență a Persoanelor de pe lângă Primăria Satu Mare a demarat o amplă campanie de punere în legalitate, în ceea ce privește actele de identitate, a persoanelor a căror buletine au expirat sau urmează să expire în scurt timp, atât din municipiul Satu Mare cât și din cele nouă comune arondate acestei direcții. Astfel, potrivit celor afirmate de șeful Servicului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic, Crina Radu (foto), în baza unui program dinainte stabilit, reprezentanții Direcției se vor deplasa în comunele arondate. ”Am început cu persoanele mai defavorizate din municipiul Satu Mare, mai ales din cele mai defavorizate, cum ar fi Ostrovului, Zefirului, Crângului, cartierul Sătmărel. În continuare, ne vom deplasa în comunele arondate. Începând din 10 februarie, în fiecare săptămână ne vom deplasa cu echipele noastre în fiecare din cele nouă comune”, a precizat Crina Radu.

Prima comună va fi Micula, unde reprezentații Direcției se vor întâlni cu cei a căror acte de identitate au expirat sau urmează să expire în acest trimestru în data de 10 februarie. Urmează Doba – în 17 februarie, Odoreu – 24 februarie, Agriș – 2 martie, Botiz – 9 martie, Dorolț – 16 martie, Bârsău – 23 martie, Vetiș – 30 martie și Lazuri în 5 aprilie.

Șeful Servicului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic, Crina Radu, a mai arătat că acțiunea este organizată cu atât mai mult cu cât în acest an vor fi organizate două tururi de scrutin. ”Facem aceste acțiuni în mod constat. Dar cu atât mai mult cu cât în acest an vor fi alegeri, vrem să ne asigurăm că toate persoanele vor avea acte de identitate. O facem din timp, mergem chiar în mijlocul lor, în comune, solicităm sprijinul autorităților locale. Pentru că este mult mai ușor pentru acești oameni să vină până la sediul comunei de care aparțin decât să vină până la Satu Mare”, a mai spus Crina Radu.

În urma acestei acțiuni, peste 3.000 de persoane vor fi puse în legalitate din punct de vedere al actelor de identitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.