Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Apel la comunitățile locale să ajute serviciile sociale

semnare acte aditionale DGASPC Satu MareSemnarea actelor adiţionale la Convenţiile de Parteneriat aflate în derulare ale judeţului Satu Mare, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu reprezentanţii privaţi de servicii sociale – ONG-uri acreditate în condiţiile legii -, a avut loc azi, într-un cadru festiv, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean.

Potrivit directorului DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, aceste acte au fost semnate în parteneriat de 11 ONG-uri din județ cu care, de-a lungul timpului, au fost desfășurate diferite convenții de cofinanțare pentru serviciile pe care le dezvoltă. ”Este practic un sprijin pe care județul îl acordă acestor servicii venind practic în întâmpinarea instituționalizării persoanelor pentru a nu ajunge la noi în sistem”, a precizat Mariana Dragoș.

semnare acte aditionale DGASPC Satu Mare 2

 Cele 11 ONG-uri, pe tipuri se servicii, sunt cele care dezvoltă căsuțe de tip familial precum Asociația ”Ajutăm ca să învățăm”, Congregația Surorilor Piariste, Congregația Fiicelor Îndurării, Asociația Lăcrămioara. De asemenea, sunt furnizori care dezvoltă servicii la domiciliu precum Asociația Caritas, Organizația London Down Carei, Organizația Down Transilvania pentru copilul cu dizabilități. Totodată, mai sunt furnizori privați care oferă îngrijiri la domiciliul pentru vârstnici. Toți beneficiarii sunt de pe raza județului Satu Mare, aproximatv 500. Finanțarea este raportată la standardul de cost pe beneficiar.
”Ceea ce este foarte important, din punctul meu de vedere, este ca și comunitățile locale din care provin aceste ONG-uri să înțeleagă importanța lor și să vină cu cealaltă parte de cofinanțare. Este important ca și comunitatea locală să înțeleagă că județul poate veni doar cu o parte din finanțări și trebuie să primească finanțări pentru că altfel există riscul ca serviciul prestat de ONG să se sisteze”, a mai arătat, cu această ocazie, Mariana Dragoș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.