Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Asociația Economică Germano-Română, un liant între autorități și oamenii de afaceri sătmăreni (FOTO)

Asociatia economica germano-romana (18)Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest Satu Mare a organizat, miercuri seară, o întâlnire la care au participat reprezentanții firmelor care fac parte din această asociație, dar nu numai, și reprezentanții autorităților locale. Manifestarea a avut ca titlu  ”Business and local community” și, așa după cum spuneau chiar organizatorii, s-a dorit crearea unei punți de legătură între mediul de afaceri din județ și autorități.

În cuvântul său de deschidere, președintele asociației, Iuliu Cadar, a spus că dorește ca această întâlnire să fie un dialog, să fie construită o punte de legătură între oamenii de afaceri și administrația locală și județeană, care în Satu Mare funcționează foarte bine. De asemenea, Cadar a precizat că asociația reprezintă nu doar firme din județul Satu Mare dar și din județele învecinate, astfel că, în prezent, sunt 46 de firme înscrise cu 13.500 de angajați. Făcând un scurt bilanț al activităților derulate în 2015, Iuliu Cadar a arătat că în acest an, Expoziția ”Fabricat în Satu Mare” va fi foarte greu de organizat deoarece locul unde se desfășura aceasta a fost între timp închiriată unei firme private. Atât președintele Cadar, cât și vicepreședintele Tiberiu Markus au promis că această expoziție, care este reprezentativă pentru economia județului Satu Mare, va fi organizată și în acest an, un posibil loc fiind clădirea fostului Cinema Popular, recent reabilitată.

În continuarea întâlnirii, o parte dintre oamenii de afaceri sătmăreni prezenți au făcut o serie de propuneri privind îmbunătățirea dialogului cu autoritățile locale, precum și o serie de propuneri de modificiare a legislației actuale pentru ca agenții economic să-și poată desfășura activitatea în condiții mai bune.

Prezent la întâlnire, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, le-a propus reprezentanților mediului de afaceri să se unească în asociații mai mari, așa cum au făcut și sindicatele, pentru că astfel vor deveni o voce mai puternică și vor putea obține modificările legislative dorite. Totodată, i-a asigurat pe întreprinzătorii sătmăreni de tot sprijinul său.

Asociatia economica germano-romana (15)

După prezentarea calendarului de evenimente pe anul 2016, care cuprinde o serie de întâlniri și simpozioane precum și Expo ”Fabricat în Satu Mare”, întâlnirea a continuat cu o altă serie de discuții în cadrul căreia oamenii de afaceri au făcut diverse propuneri de modificări legislative. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.