Dragobetele, sărbătorit la Grădinița Magic Kids. Creații artistice sub formă de inimioară, simbolul dragostei

24 februarie 2016 | 1 comentariu

magic

Preșcolarii de la Grădinița Magic Kids, alături de doamnele educatoare, au organizat azi, o serie de activități prin care s-a sărbătorit Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români. ”Nu am sărbătorit Valentines Day pentru că am decis să sărbătorim ceva românesc, pentru că și românii au o sărbătoare de dragostei, Dragobetele. Acesta este motivul pentru care am ales ziua de azi. Grădinița este decorată frumos, în ton cu sărbătoarea”, ne-a declarat educatoarea Nagyi Livia.

Pentru început, educatoarea Nagyi Livia le-a citit celor mici legenda Dragobetelui, despre care se spune că a fost fiul Babei Dochia. Cei mici au adresat apoi o serie de întrebări atât despre Baba Dochia cât și despre fiul acesteia, Dragobetele, fiind interesați și de felul în care iau naștere legendele.

Apoi, sub îndrumarea educatoarei Nicoleta Donca, cei mici au executat o pictură mai aparte sub formă de inimioară. Practic, formele de inimioară au fost confecționate din carton, au fost încărcate cu vopsea, după care au fost aplicate pe o coală de hârtie sub forma unei ștampile. Creația fiecărui copil și-a spus cuvântul și și-a pus amprenta pe lucrările acestora.

În continuare, sub îndrumarea educatoarei Nagyi Livia, cei mici au decupat câte o inimioară sub formă de ghirlandă din niște farfurii de hârtie pe care, cu dibăcie, au vopsit-o în roșu. Toate lucrările preșcolarilor de la Grădinița Magic Kids au fost expuse pe un panou.

La această acțiune au participat șapte copii de la grupa mică și cinci de la grupa mare. 

 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. Livia Nagyi spune:

    O zi frumoasa alaturi de prieteni dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest