Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Numărul căsătoriilor, în creștere la Satu Mare. Divorțurile, la jumătate din numărul acestora

bilant directia de evidenta a persoanelorNumărul căsătoriilor înregistrate în 2015 în municipiul Satu Mare a fost cel mai mare din ultimii cinci ani, potrivit bilanțului de activitate pe anul trecut a Direcției de Evidență a Persoanelor Satu Mare, prezentat azi la sediul Primăriei. Potrivit directorului instituției, Ionel Torja, în cursul anului trecut în municipiul Satu Mare au fost înregistrate 763 de căsătorii, cu aproape 90 mai multe decât în anul precedent. Tot în perioada analizată, au mai fost înregistrate 435 de divorțuri, sub diferite forme, adică cu ceva mai mult de jumătate decăt numărul căsătoriilor.

Bilanțul prezentat mai arată că anul trecut au mai fost înregistrate 2.273 de nașteri și 1.876 de decese. Sporul populației municipiului Satu Mare este, din câte se poate constata, pozitiv. Anul trecut, instituția a eliberat 15.112 cărți de identitate, 1.255 de cărți provizorii de identitate și 961 de vize de reședință.

Demn de remarcat este și faptul că, tot anul trecut, 27 de sătmăreni și-au recunoscut paternitatea în fața ofițerului de stare civilă, în timp ce 94 de sătmăreni și-au schimbat numele în 2015. Instituția a încasat suma de 211.480 de lei, din care mai bine de jumătate din amenzi aplicate pentru deteriorarea sau pierderea actelor.

Prezenți la ședința de prezentare a bilanțului, atât primarul Dorel Coica, cât și viceprimarul Radu Roca, i-au felicitat pe angajații Direcției de Evidență a Persoanelor Satu Mare. Edilul șef a mai adăugat că ştie de faptul că locul în care instituția își desfășoară activitatea în prezent nu este adecvat și că își dorește, și va face toate demersurile, ca Primăria, și toate instituțiile subordonate, să se mute într-un sediu nou. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.