Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Piața Someș prinde contur. Primarul Coica a vizitat șantierul (FOTO)

piata somesLucrările de modernizare a Pieței ”Someș” din municipiul Satu Mare se desfășoară într-un ritm alert. Primarul Dorel Coica, a făcut ieri o vizită pe șantierul de aici pentru a se asigura că lucrările se desfășoară conform planului.

A putut astfel constata că, în prezent, sunt montate schelele acoperișului și se lucrează la refacerea instalațiilor de apă și canalizare, a instalațiilor electrice interioare precum și la copertina pe structură metalică care va acoperi zona destinată vânzării. Aici vor fi amenajate peste o sută de mese din fibră de sticlă, va fi pus pavaj pe jos, vor fi amenajate trotuare şi spaţii verzi cu băncuţe. Potrivit administratorului pieţei, Sorin Stănean, aceste lucrări trebuie să fie finalizate până în luna martie.

După ce partea din faţă a pieţei va fi terminată, vor fi demarate lucrările la hala din spate. Astfel, se propune reabilitarea acestei clădiri, care va avea destinaţia finală de piaţă agroalimentară. Concret, la parter va fi piaţa de alimente, piaţa de produse lactate, cu grupuri sanitare, depozite, iar la etaj vor fi spaţiile administrative şi terase circulabile.

Specialiştii Primăriei Satu Mare susţin că valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul “Lucrări de reabilitare fațade, refacerea finisajelor și instalațiilor în clădirea din Piața Someș, Municipiul Satu Mare”, este de 514.800,00 lei fără TVA, fiind mult mai mică decât valoarea unitară a lucrării realizată în Piaţa Micro 17, luată comparativ ca suprafaţă.

3 comentarii

  1. Cainele Răspunde

    Piata din m17 care a fost sparta de hoti nu o poate vizita vaginul asta oltean ? ne-au distrus marfa in valoare de cateva zeci de milioane.

  2. marin Răspunde

    Asta numa primar nu arata a fi.

  3. maimaremirarea Răspunde

    Un adevărat dezastru contractual: sa te lauzi că se lucrează în ritm alert: în câți ani va fi gata o lucrare ca asta? Cum se lucrează când, de cate ori treci pe acolo, nu vezi niciun muncitor sau nu vezi pe nimeni lucrând. De ce nu au fost angajate o sută de echipe să lucreze concomitent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.